Mali zadrugari Zagrebačke županije izložbom pokazali kreativnost

Autor: Ivana Keleš, FOTO: Jabuka TV 12/14/2015 15:25

Ukrasi za bor, čestitke, nakit i razni drugi predmeti, prvenstveno sa božićnim motivima, mogli su se u pronaći u prostorijama Zagrebačke županije u Zagrebu. Ondje se, uoči nadolazećih blagdana, održala božićna izložba ukrsanih i uporabnih predmeta učeničkih zadruga Zagrebačke županije. 

– Ovo je prigoda da učenici prezentiraju svoj rad na jednom mjestu i, naravno, da svi kupimo nešto jer riječ je o neprofitnim udrugama. Sav prihod od onoga što posjetitelji kupe, učenici koriste za kupnju novog materijala – rekao je zamjenik župana Rudolf Vujević koji je naglasio kako su ovakve udruge osmišljene kako bi se učenici međusobno družili, osjećali korisnima i kroz radionice predstavili svoju krativnost. Pozvao je i sve institucije da dođu na izložbu i kupe nešto uoči blagdana.

Učenici koji su izrađivali izložbene predmete sa zadovoljstvom su predstavili što su to njihove vrijedne ruke napravile.

– Donijeli smo naš nakit, broševe i keramiku što smo radili sa glinom – rekla je Lucija, učenica Osnovne škole Ljubo Babić iz Jastrebarskog.

– Imamo kreme, sapune i tople obloge. Radili smo i kuglice za borove, jabučni ocat, marmeladu od jabuka i pečeni voćni čaj – pojasnio je Karlo, učenik Osnovne škole Milana Langa iz Bregane.

Ovim mališanima želimo još puno druženja, krativnih radionica i izložaba poput ove, jer svima je važno osjećati se korisno u društvu.