Baby boom u Jastrebarskom

Od 22. rujna 2017. kada je podnesen 100. ovogodišnji zahtjev za priznavanje prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta, u samo dva mjeseca gradska uprava Grada Jastrebarskoga zaprimila je čak 32 nova zahtjeva

Foto: www.jastrebarsko.hr

Mnogo mladih bračnih parova počinje zasnivati obitelji baš u Jastrebarskom – u Gradu prijatelju djece, što opravdava činjenica da je, prema zaprimljenim zahtjevima, od kraja rujna do danas rođeno čak 16 prvih beba u obitelji.

Grad Jastrebarsko pomoći za novorođenčad isplaćuje od 2003. godine, a do sada je isplaćeno oko 6 milijuna kuna roditeljima i bebama koji svoje prebivalište imaju na području ovog grada. U 2016. zaprimljena su 132 zahtjeva, a što je ove godine već sada dostignuto. Svake godine, gradonačelnik i njegovi suradnici tradicionalno s darovima posjećuju prvu i stotu rođenu bebu, a potkraj mjeseca rujna ove godine isplaćen je i 2 000-ti zahtjev.

‘Svim jaskanskim bebama i njihovim obiteljima želimo puno zdravlja, sreće i ljubavi, a Grad Jastrebarsko i dalje će se pobrinuti da im grad u kojem žive bude ugodno mjesto za život’ – poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Izvor: www.jastrebarsko.hr