Autobusi ZET-a prošli su sve tehničke preglede

Autor: Gorana Banjeglav 11/7/2013 16:14

Iza Zagrebačkog električnog tramvaja je najintenzivniji period u godini, blagdan Svih Svetih. U danima prije i poslije blagdana u prometu je najveći broj tramvaja i autobusa, a angažira se i više vozača i kontrolora nego inače. Većina građana odlučila se do groblja stići javnim gradskim prijevozom, posebice jer je bio besplatan.

– Izuzetno smo zadovoljni učinjenim i postignutim. Malih poteškoća imali smo u jednom satu unutar dana koliko smo vozili po posebnom režimu. Zahvala svim našim sugrađanima koji su poslušali preporuke i našeg gradonačelnika i naših operativaca na terenu – ispričao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

ZET je tih dana građane redovito informirao o stanju u prometu, a nasreću nije bilo nikakvih izvanrednih okolnosti, već je sve išlo po planu.

– Autobusi su polazili svake minute i nije dolazilo do nikakvih poteškoća. Nismo zabilježili nijedan kvar vozila, nijednu incidentnu situaciju i mislim da smo tu utakmicu uspješno odigrali – dodao je.

U gradskom prijevozniku posebno su ponosni na broj putnika koje su taj dan prevezli.

– Prema našim računicama na dan posebne prometne regulacije, odnosno blagdan Svih Svetih prevezeno je oko 200.000 putnika – naglasio je.

Nakon dobro odrađenog posla za blagdan, uslijedio je sudar dva autobusa na Črnomercu u kojem je bilo i ozlijeđenih putnika. Jurić uvjerava kako je javni gradski prijevoz unatoč tome iznimno siguran.

– Ne možemo govoriti i prejudicirati uzroke tih događaja. Tehnički parametri pokazuju kako se nisu dogodili tehnički kvarovi, iako je situacija bila vrlo opasna. Nasreću nije ugrožen ničiji život, a želim naglasiti da sva vozila održavamo prema uputama proizvođača i sva su prošla tehničke preglede, i one redovne i izvanredne – rekao je.

Jurić ističe kako je na cestama i velik broj novih autobusa, a na strani sigurnosti ZET-a je i statistika, koja pokazuje da je broj prometnih nesreća u opadanju.