ADVENT NA STROSSU: “Ušuškana” lokacija koja garantira odličan provod za sve generacije

Na šetnicu s koje puca jedan od najboljih pogleda na grad, uselile su kućice u kojima se možete okrijepiti kuhanim vinom, toplim čajem ili kapljicom rakije koja će vas uz odličnu glazbu ugrijati za nekoliko minuta

Najljepše doba godine i službeno je pokucalo na vrata. U tijeku su posljednje pripreme za Advent u Zagrebu koji iz godine u godinu osvaja sve više priznanja i pohvala, te privlači sve veći broj posjetitelja. Užurbano se dotjeruje i Strossmayerovo šetalište. ​Naime, ova mnogima nezaobilazna destinacija za ljetni provod, ima i svoju zimsku inačicu – Advent na Strossu.

Na šetnicu s koje puca jedan od najboljih pogleda na grad, uselile su kućice u kojima se možete okrijepiti kuhanim vinom, toplim čajem ili kapljicom rakije koja će vas uz odličnu glazbu ugrijati za nekoliko minuta. Nude se tu i razne delicije – kontinentalni zalogaji, ali i morski specijaliteti za ljubitelje juga.

Pozornica je ove godine smještena nešto niže, a ne kraj samog ulaza u šetnicu. Bogat glazbeni program jedan je od razloga zbog kojih je ova lokacija mnogima favorit. Binom na Strossu tako će prodefilirati Pavel, Detour, Kraljevi ulice, Zdenka Kovačićek, Gustafi i mnogi drugi. Na Strossu možete dočekati i Novu godinu. Odličnu zabavu jamči Positivo bend. Osim koncerata, za odličnu atmosferu bit će svakodnevno zadužen i DJ-evi koji će glazbu puštati iz kućice na drvetu!

Neće biti zakinuti ni najmlađi jer su se organizatori Adventa na Strossu pobrinuli za sve generacije. Dječje radionice održavat će se u grijanoj kupoli svakog petka, subote i nedjelje u dva termina – od 11 do 13 i od 17 do 19 sati. Djeca će crtati, izrađivati ukrase za jelku koje mogu odnijeti kući za uspomenu ili ih sačuvati za zajedničku jelku koja će se kititi na Badnjak. Puno će se pjevati, a vjerojatno uprizoriti i jedna dječja predstava jer se dječji program odvija pod voditeljskom palicom Kristijana Ugrine.

No, u sve napisano, najbolje da se i sami uvjerite. To možete već od ovog vikenda jer su kućice otvorene za posjetitelje, a ne nedostaje ni dobre glazbe. Službeno otvorenje zakazano je za nedjelju, 3. prosinca, od 18:00 sati kada će na Strossu biti upaljene tisuće lampica, nakon čega slijedi atraktivan ples na svili.