7. FESTIVAL MIROSLAV KRLEŽA

Festival ima i prepun popratni program, a i ove godine se već tradicionalno zatvara 7. srpnja u 7 sati ujutro, u vrijeme Krležinog rođenja , sa susretom 'Doručak kod Krleže'

Miroslav Krleža rođen je 7. srpnja 1893. godine u Zagrebu i jedan je od najvećih pisaca 20. stoljeća.

Ovogodišnja manifestacija 7. ‘Festival Miroslav Krleža’ odvija se u znaku 125. obljetnice rođenja hrvatskog književnika.

Festival počinje već 1. srpnja sa premjerom predstave ‘Krležina igra detekcije’, na Krležinom Gvozdu, redatelja Marija Kovača.

– 3. srpnja imamo projekciju filma ‘Glembajevi’ uz sudjelovanje mnogih aktera filma. Ova projekcija posvećena je Arsenu Dediću, Eni Begović i Željku Senečiću – poručio je autor i ravnatelj Festivala, Goran Matović.

 

 

 

 

Program se nastavlja 4. srpnja kada će se odigrati predstava ‘Doviđenja na nebu’ prema motivima iz knjige “Razgovori s Krležom” Predraga Matvejevića.
– Slijedi i predstava ‘Krleža ili što su nama zastave i što smo mi zastavama, da tako za njima plačemo’, 6. i 7. srpnja, koju radi Montažstroj – naglasio je Matović.

Festival ima i prepun popratni program, a i ove godine se već tradicionalno zatvara 7. srpnja u 7 sati ujutro, u vrijeme Krležinog rođenja , sa susretom ‘Doručak kod Krleže’.