40. sjednica Gradske skupštine započela minutom šutnje za Milana Bandića i stankom od pola sata

Stanku je u ime Kluba zastupnika SDP-a zatražio Matej Mišić.

FOTO: Ivan Novosel

40. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba započela je minutom šutnje za pokojnog gradonačelnika Milana Bandića. No, prije početka Aktualnog sata, gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić zatražio je stanku.

“Prije mjesec i pol dana, pokojni gradonačelnik je odgovarajući na moje pitanje na Aktualnom satu rekao da je pokrenuo pitanje prema Vladi RH da se podmire računi za struju građanima koji trenutno žive u stambenim kontejnerima. Znamo da se radi o 74 obitelji kojima su u ovo zimsko vrijeme dolazili računi u iznosu i od 4.000 kune. Tada je gradonačelnik obećao riješiti taj problem. Samo dan kasnije, taj je prijedlog odbijen. HDZ je to tada nazvao populizmom dok Stranci rada i solidarnosti nisu odgovarale neke formalne stvari zbog čega su odbili prijedlog. Danas, mjesec i pol dana kasnije, po hitnom postupku dobivamo prijedlog od strane obnašateljice dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba, Jelene Pavičić Vukičević, nastao prema prijedlogu kojeg smo mi predložili prije mjesec i pol dana, a kojeg je njihov partner HDZ, odbio. Pokušavam shvatiti zbog čega? Mi ćemo prihvatiti da taj prijedlog ide u hitnu proceduru, mi ćemo ga i podržati, no moram napomenuti da je Vlada RH građane Grada Zagreba opet stavila u drugi red”, poručio je Mišić.

Na pitanja na Aktualnom satu odgovarat će obnašateljica dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević.