Od 1. veljače uvodi se polusatna karta za vožnju ZET-om: Stajat će 4 kune!

"Vjerujem da će građani prihvatiti ovaj prijedlog jer ide njima u prilog, posebno ljudima iz centra grada i onima koji dođu u Zagreb, a voze se stanicu, dvije ili tri", kazao je Milan Bandić

ZET

Što su građani tražili, to im se i ostvarilo. Od 1. veljače za vožnju tramvajem i autobusom ZET-a moći će se kupiti i polusatna karta po cijeni od 4 kune. Do sada je postojala samo jedna opcija, a to je bila kupnja karte koja vrijedi sati pol i stoji 10 kuna.

Ovu novinu je zagrebački gradonačelnik najavio danas tijekom gostovanja na Radio Sljemenu.

“Građani mogu izabrati. Oni,koji se kraće voze, do 30 minuta, plate 4 kune, a oni koji se voze do 90 minuta, plate 10 kuna. Ako budemo vidjeli da to građani prihvaćaju, od 1.veljače će i vrijediti. Ako ne prihvate, ostat će po starom. Vjerujem da će prihvatiti jer to ide njima u prilog, posebno ljudima iz centra grada i onima koji dođu u Zagreb, a voze se stanicu, dvije ili tri”, istaknuo je Milan Bandić.

Potvrda je ubrzo stigla i iz ZET-a.

“ZET se intenzivno priprema za uvođenje polusatne karte, što podrazumijeva prilagodbu sustava elektroničke naplate prijevoza, infrastrukture općenito te promjene u našoj prodajnoj mreži i svakodnevnoj praksi. Prema prvim reakcijama putnika, najavljena novost je i više nego dobro prihvaćena”, kaže glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.