Zagrebačke ulice s drugom razinom prednosti čiste su u roku od 24 sata od prestanka padalina

Uvijek je moguć i ne dolazak u zadanom vremenu, ali to se događa samo u slučajevima kada su automobili nepropisno parkirani ili su neka druga vozila onemogućila ralici ulazak u pojedinu ulicu

Dok snijeg za neke znači radost i veselje, ima i onih kojima zadaje probleme. Stanari ulice Bačun u Podsljemenu tako tvrde da kasne na posao, a njihova djeca u školu jer Zimska služba u njihov kraj dolazi prekasno. No, to nije jedina manja i nešto nepristupačnija ulica u metropoli, pa ni ne čudi da je ralice posjećuju kasnije. To su nam potvrdili i u Zagrebačkim cestama.

“Kod intenzivnih padalina na području Grada Zagreba Zimska služba Zagrebačkih cesta istovremeno izlazi i na prvu i drugu razinu prednosti. Situacija s drugom razinom prednosti u koju spada i Ulica Bačun je ta da je takvih ulica puno, sukladno čemu je potrebno nešto više vremena da se sve očiste. Vremenski rok u kojem moramo očistiti ulice druge razine prednosti je 24 sata od prestanka padalina što u pravilu uvijek učinimo i puno ranije”, stoji u odgovoru za portal Zagrebancija.com.

Uvijek je moguć i ne dolazak u zadanom vremenu, ali to se događa samo u slučajevima kada su automobili nepropisno parkirani ili su neka druga vozila onemogućila ralici ulazak u pojedinu ulicu. Stoga pripazite kako parkirate i budite strpljivi. Svih 259 ekipa Zimske službe budno prati situaciju i prije nego što prve pahulje padnu na tlo, posipavaju ceste solju i sipinom, te se pripremaju za posao koji je pred njima. A vjerujte da nije nimalo lagan!