ČEKANJE U REDOVIMA NA ZET PRODAJNIM MJESTIMA: Započelo izdavanje besplatnih godišnjih kupona za 2018. godinu

Čekanje u redovima na prodajnim mjestima ZET-a početkom godine postala je tradicija za zagrebačke umirovljenike jer u tijeku je izdavanje besplatnih godišnjih kupona za 2018. godinu

Temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Zagreba, započelo je izdavanje besplatnih godišnjih kupona za 2018. godinu umirovljenicima čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200,00 kuna mjesečno, kao i osobama starijima od 65 godina, koje nisu korisnici mirovine i čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3.200,00 kuna mjesečno te osobama koje imaju status roditelja njegovatelja.

U tijeku su završne radnje nakon kojih će biti omogućeno preuzimanje kupona i za osobe s invaliditetom koje nisu zaposlene, kao i članovima obitelji smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, o čemu ćemo pravovremeno izvijestiti.

Podsjećamo, dobrovoljnim darivateljima krvi omogućeno je preuzimanje kupona još od početka siječnja.

Za sve korisnike koji ostvaruju pravo na besplatan prijevoz i nalaze se u elektroničkom sustavu, preuzimanje kupona je dostupno na svim prodajnim mjestima ZET-a i na kioscima iNovina.

No, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom nekim je korisnicima ipak uskratio prava na besplatni prijevoz.

‘Tijekom mjeseca prosinca 2017. godine Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom izvršio je preispitivanje uvjeta za daljnje korištenje navedenog prava za 2018. godinu. Tijekom provedenog postupka utvrđeno je kako je pravo na besplatnu kartu ZET-a izgubilo oko 9 000 korisnika, dok 72 244 korisnika i nadalje ispunjava uvjete za ostvarivanje navedenog prava’ – stoji u objavi za medije koju je uputio Ured.