Zagrebački `Riječki dečki`na kalendaru

Mara Bratoš

Autori: Mustafa Topčagić, Marija Pajić 12/15/2009 9:14

FAMA-.--.-Jelena Perčin, Mara Bratoš i Helena MinićKalendar “Riječki dečki”, kojeg je Zagrebancija.com ekskluzivno već predstavila, službeno je promoviran u Muzeju za umjetnost i obrt, gdje je i snimljen.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Riječ je o humanitarnom projektu, koji se organizira 14. godinu zaredom, a ove godine prodajom kalendara pomoći će se Domu za djecu i mlade u Kraljevici i Centru za autizam u Rijeci. Kalendar će se po cijeni od 45 kuna ravnopravno prodavati na riječkom Korzu i zagrebačkom Zrinjevcu.

Idejna pokretačica projekta je Dunja Pavešić, a svake godine na kalendaru poziraju poznati Riječani. Ove godine, pred objektiv Mare Bratoš i Damira Fabijanića, stali su, pak, zagrebački Riječani, odnosno istaknuti muškarci koji žive i rade u metropoli, pa je kalendar imao podnaslov “Zagrebačka adresa”.

Na kalendaru su se našli, Fernando Soprano (PR savjetnik) na naslovnici i redoslijedom po mjesecima: Mirza Džomba (rukometaš), Silvije Novak (arhitekt), Marin Stančić (liječnik), Goran Ogurlić (novinar), Damir Bralić i Vanja Cuculić (dizajneri), Marko Benvin (PR menadžer), Ivica Prtenjača (književnik), Branimir Lazanja (kreativni direktor), Zoran Mrvoš (modni kreator), Stjepan Krajina (fizioterapeut), Edvin Liverić (glumac) i Ivan Lupić (menadžer).

Nažalost, svi oni nisu mogli doći, a od “riječkih žena” došle su ih podržati radijska voditeljica Sonja Šarunić te glumica Helena Minić, zajedno s “neriječkim” kolegicama Jelenom Perčin i Ivanom Hranjec.