Skupili cijeli kombi poklona za usamljenu djecu

Veseli djed Božičnjaci u dječjem domu za Badnjakphoto: http://www.globalstudio.hr/bozic/

Autor:: Elena Grassi 12/15/2009 9:12

Osamnaest prijatelja, poznatiji kao Veseli Djed Božićnjaci koji za blagdane samoinicijativno daruju one kojima je to najpotrebnije, ovu subotu organizirali su prikupljanje donacija na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Plemenita družina iz okolice Zprešića, koja već treću godinu na sam Badnjak posjećuje štićenike dječjih domova i bolnica, sakupila je oko 200 bogatih poklonskih paketa kojima će razveseliti bolesnu i usamljenu djecu. -.--.-Veseli djed Božičnjaciphoto:http://www.globalstudio.hr/bozic/

Dva tjedna prije samog Badnjaka, Veseli Djed Božićnjaci su na štandu u Preradovićevoj ulici započeli sa sakupljanjem hrane, odjeće i higijenskih preparata za potrebe dječjih domova i bolnica. Ove godine posjetit će najmanje sedam ustanova, što podrazumijeva poklone za otprilike 430 djece.

Ova subota prvi je dan kada su građani u centru Zagreba mogli dati svoj doprinos ovoj altruističnoj akciji. Tako su se skupile velike količine igračaka i hrane, od kojih je, ističu djedovi, najpotebnija ona što duljeg rovka trajanja, poput čokolina, meda, cedevite, pahuljica i slično.

– Imali smo Djedove božičnjake na skakačima. Time smo privlačili pozornost ljudi na naš štand. Nas otprilike polovina bila je tamo, i uspjeli smo sakupiti gotovo cijeli kombi stvari koje ćemo razvrstati i slagati u pakete – rekao je Veseli Djed Goran.

Osim hrane, kao donacija dobrodošle su i igračke, pelene, pidžame i slično, a cijeli popis potrebnih stvari nalazi se na njihovoj internetskoj stranici www.globalstudio.hr/bozic.

Ova akcija ponovit će se i sljedeću subotu, 19. prosinca, kada se očekuje još veći odaziv građana.

– Sakupili smo jedan dio popisa za bolnicu Bistra, poput mikrovalnih, madraca, ormarića i radnih stolova, a svaki simbolični doprinos od velike je važnosti. Naš cilj je, osim ovog, da ovakvom akcijom potaknemo ljude da djeluju na vlastitu inicijativu, da daruju stvari koje im ne trebaju ne samo za blagdane, i ne samo preko nas – rekao je Stjepan Jakševac, jedan od djedova.

Više o Veselim Djed Božičnjacima možete pročitati u članku: Samoinicijativno za Božić darivaju napuštenu djecu