Zagrebačke pahuljice pred najvećim izazovom sezone

Autor: Petra Lončar 3/11/2015 14:32

Preko 500 klizačica stiglo je u Zagreb koji je domaćin Svjetskog juniorskog prvenstva u sinkroniziranom klizanju.

– Natjecanje će se održati u petak i subotu, 13. i 14. ožujka. Nastupit će 24 ekipe iz 19 zemalja – kazala je Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza.

Građani će karte moći kupiti putem interneta, agencije, kluba Zagrebačkih pahuljica te Hrvatskog klizačkog saveza.

– Ovo je za nas doista najveći događaj u sezoni, događaj koji se dugo pamti i koji nam osigurava nove klizačice, a mi se nadamo i nove sponzore jer ovaj sport zahtjeva puno toga. Očekuje se puno od klizačica i podrška zagrebačke publike jako nam je bitna – naglašava Jelena Pavičić Vukičević, potpredsjednica Organizacijskog odbora.

Dolaze natjecatelji iz cijelog svijeta od Australije, Kanade do Južnoafričke Republike.

– Klizačice su spremne, već sad željno očekuju nastup, počela je nervoza pred nastup što je uobičajeno. One su imale međunarodno natjecanje u Milanu kao jedan veliki test prije samog Svjetskog prvenstva gdje su također otklizale vrlo dobro i očekujemo da će tako biti i ovdje – izjavila je Sandra Pavičić, trenerica juniorki Zagrebačkih pahuljica.

Ždrijeb natjecanja održat će se u četvrtak, 12. ožujka, u 19 sati u Domu sportova. Velik favorit je ekipa Finske koja je do sada pobijedila na svim međunarodnim natjecanjima, no ipak mi držimo fige našim Zagrebačkim pahuljicama.