Zagrebačke crkve su jako oštećene, fotografije će vas zapanjiti

Milan Bandić najavio je da "ćemo ponovno izgraditi grad pogotovo onaj dio pogođen potresom, puno ljepšim no što je bio".

Foto: www.zagreb.hr

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je Crkvu svetog Marka i Crkvu svete Katarine, Crkvu Preobraženja gospodnjeg, Crkvu svete Marije na Dolcu, Crkvu Ivana Krstitelja na Novoj Vesi, Baziliku srca Isusova u Palmotićevoj ulici, te Meršihat Islamske zajednice.

“U obnovu ćemo uložiti puno truda. Upotrijebit ćemo zadnji atom snage da vratimo gradu normalno stanje, normalnu kolotečinu, a onda ćemo ponovno izgraditi grad pogotovo onaj dio pogođen potresom, puno ljepšim no što je bio”, rekao je gradonačelnik te je još jednom sugrađane pozvao na solidarnost i poručio da se dalje pridržavaju mjera i odluka nadležnih stožera.

“Crkva svetog Marka i Crkva svete Katarine jako su oštećene, i do daljnjega nisu u upotrebi”, rekao je Vladimir Matić župnik Svetog Marka i rektor Crkve svete Katarine. Istaknuo je da vjeruje kako će se mukotrpnom obnovom dvjema gornjogradskim ljepoticama vratiti stari sjaj kakav su imale prije potresa.