ZAGREBAČKA ŽUPANIJA: 1,2 milijuna kuna za organizaciju turističkih manifestacija

Na javni natječaj mogle su se prijaviti javne ustanove, gradovi i općine, turističke zajednice i udruženja obrtnika koje su registrirane na području Zagrebačke županije.

FOTO: Zagrebačka županija

Bučijada u Ivanić-Gradu, Dani vina 2022. u Jastrebarskom, Kaj su jeli naši stari u Vrbovcu, 196. Samoborski fašnikKlasika u Novim dvorima u Zaprešiću, Stara jela z Dugog Sela21. Gastro Turopolja u Velikoj Gorici, 31. Svetoivanjski dani22. Svetonedeljska fišijada,…samo su neke od ukupno 54 manifestacije koje Zagrebačka županija ove godine podržava s 1.190.000 kuna.

Cilj ovih potpora je poticati turističku djelatnost u lokalnim jedinicama te na taj način obogatiti turističku ponudu Zagrebačke županije, sačuvati i oživjeti kulturu, tradiciju i narodne običaje te promicati razvoj turizma. Na javni natječaj mogle su se prijaviti javne ustanove, gradovi i općine, turističke zajednice i udruženja obrtnika koje su registrirane na području Zagrebačke županije i koje organiziraju manifestaciju na njezinom području, a popis manifestacija koje su ostvarile ovogodišnju potporu nalazi se ovdje.

                                       (ČLANAK NASTAO U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM)