Otvoren dnevni boravak za osobe oboljele od demencije

Projekt Svi za pamćenje služi za proširenje socijalnih usluga namijenjenih osobama oboljelima od demencije. Tomislav Huić iz Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest predstavio je važnost projekta i njegov doprinos kvaliteti brige za starije.

Pomoćnica pročelnika za zdravstvo, Mirela Šentija Knežević istaknula je kako se radi o izuzetno vrijednom i uspješnom projektu koji je već pokazao izvrsne rezultate. Kroz projekt će se tako educirati ukupno 70 stručnjaka i 500 neformalnih njegovatelja, upostaviti dnevni boravak za oboljele od demencije i Alzheimerove bolesti te vezane usluge prijevoza i mobilni tim.

Dnevni boravak nalazi se u izdvojenom namjenskom objektu Psihijatrijske bolnice „Sveti Ivan“ s vrtom i zasebnim prilazom za vozila. Prostor je u cijelosti prilagođen za boravak oboljelih od demencija i adaptiran sredstvima u okviru ovoga projekta.

U okviru projekta SPAM zaposleno je stručno osoblje s iskustvom rada s oboljelima od demencija te je kupljeno vozilo za prijevoz korisnika u boravak. Uslugama će biti obuhvaćeno ukupno 300 oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih demencija.