Zagreb Thunder slavi petu obljetnicu od osnutka

Zagreb Thunder

Autor:: Tin Jandrašek 4/29/2010 20:45

-.-Davor Visnjic/ PIXSELL-.-Zagreb ThunderU našem gradu trenutno postoje dva football kluba, Zagreb Thunder i Zagreb Raiders, između kojih se već stvara gradsko rivalstvo, naravno u pozitivnom smislu.

Prema informacijama iz tih klubova, na jesen bi trebalo započeti prvenstvo Hrvatske u američkom nogometu, te bi po prvi puta mogli gledati i gradski football derbi. 

No, Thunderi i Raidersi odigrali su već nekoliko prijateljskih pripremnih utakmica, tzv. scrimmagea koji su nešto više od treninga, ali ne mogu se nazvati službenim susretima. Zadnji takav scrimmage, u kojemu je rezultat sporedna stvar, odigran je prije nekoliko dana na domaćem terenu Raidersa u Vrapču.

Zagreb Thunderi, osnovani 2005. godine, mogu se pohvaliti da su prvi football klub u Zagrebu i Hrvatskoj, a ovog je mjeseca završen i dokumentarni film ‘Thunder’, redatelja Hrvoja Krstičevića, koji prikazuje stvaranje ovog kluba iz Prečkog. 

-.-Davor Visnjic/ PIXSELL-.-Zagreb ThunderPet godina poslije Thunderi broje 60-ak igrača

Pet godina nakon osnutka kluba, za portal Zagrebancija.com progovorio je predsjednik Thundera Jura Žlof koji se danas može pohvaliti kako u klubu trenutno okuplja oko 60-ak mladića, koji treniraju tri puta tjedno.

– Imamo velik broj klinaca, koji zbog školskih obveza ne mogu prisustvovati svakom treningu, na kojima se tako zna skupiti oko 35-40 igrača – rekao je Žlof te napomenuo kako se dobna razlika igrača kreće od 12 pa sve do 33 godine.

– Većinom su svi dečki iz Zagreba i Velike Gorice, no također imamo i studente iz Splita te Dubrovnika – potvrdio nam je Jura Žlof te napomenuo kako bi u bliskoj budućnosti bilo idealno kada bi se broj igrača i povećao.