Zagreb će ovoga ljeta dobiti podzemne spremnike!

Ako je vjerovati gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću na riječ s podzemnim spremnicima trebalo bi se krenuti na ljeto.

Što se tiče podzemnih spremnika radi se o javnoj nabavi za 50 setova ukupno 150 podzemnih spremnika. Donesena je odluka o javnoj nabavi iz perspektive da su dvije firme odabrane za mininadmetanje koje treba uslijediti. Očekujemo da to uskoro završi i očekujem postavljanje podzemnih spremnika da krene u ljeto, izjavio je.

Za ovu gradsku instalaciju ugledali su se na Ljubljanu, ali nije ih jednostavno izgraditi jer sa sobom nose razne komplikacije, istaknuo je Tomašević.
Što se tiče pilot projeka još će dva podzemna spremnika biti ili do kraja ovog mjeseca ili početkom sljedećih mjeseci postavljena u središtu grada i time Grad Zagreb i dalje ide s mjerom kojom je išla i Ljubljana jer zauzimaju manje područja, manji su problem za konzervatore itd., nastavio je.

Završetak radova očekuje čak brže nego što je to bio slučaj u susjednoj Sloveniji.

Naravno, nije lako naći te lokacije jer kad imate podzemne spremnike znači da dublje kopate, ali ako je mogla Ljubljana može i Zagreb i bit ćemo puno brži od Ljubljane, poručio je iako je podzemne spremnike za odlaganje otpada Zagreb trebao dobiti još prošle godine, zatim je to najavljeno za ovo proljeće. A sada ako sve prođe po planu izgradnju ćemo dočekati ovog ljeta.