KROS UTRKA “VOLIM TRČANJE”: Troje najvjernih natjecatelja zajedno imaju 246 godina

Svi su trkači, nakon uspješno završene utrke, dobili originalnu medalju - "Bezbroj razloga, jedna ljubav" koja je napravljena posebno za 10. obljetnicu ove kros utrke

Foto: DŠR Aktivan život

Rekordnih 1.800 rekreativnih trkača trčalo je ove nedjelje na savskom nasipu u Zagrebu 10. kros utrku Volim trčanje. Usprkos vrućini, kako djeca tako i odrasli, dali su sve od sebe.

Dječje utrke na 50, 200, 500 i 800 metara trčalo je više od 800 djece u dobi od 6 mjeseci pa do 13 godina. Gotovo tisuću odraslih imalo je ponešto veću kilometražu – 2, 5, 11 i 15 kilometara, a najboljima su uručene i posebne nagrade. Troje najvjernijih natjecatelja, koji su trčali gotovo sve dosadašnje Volim trčanje utrke, zajedno imaju 246 godina i time potvrđuju kako u trčanju godine uistinu nisu važne, već volja i ljubav prema zdravom i aktivnom načinu života.

Svi su trkači, nakon uspješno završene utrke, dobili originalnu medalju – “Bezbroj razloga, jedna ljubav” koja je napravljena posebno za 10. obljetnicu ove kros utrke, a najbolji su osvojili poklone sponzora Perskindol Hrvatska, poklon bon Nextbike i trkačku opremu Brooks. Osim poklon paketa nagrada je i startni broj za Zagrebački noćni cener, što znači da su se prvi u Hrvatskoj upisali među trkače ovogodišnjeg Cenera!

Prije utrka održala se i edukativno-zabavna radionica o zdravoj prehrani suradnika iz PETICE – igrom do zdravlja, a svi koji su željeli bodriti svoje bližnje izradili su navijačke transparente. Na cilju su ih dočekali maseri iz Perskindola kako bi bol u mišićima nakon utrke bila minimalna.

Podsjećamo, Volim trčanje u organizaciji je Udruge Aktivan život, koja već deset godina aktivno radi na promociji trčanja kao idealnog načina rekreacije. Ova utrka odličan je primjer kako se, od početnih 100 trkača, ljubav prema trčanju proširi na njih tisuću. Utrka obiteljskog karaktera približava trčanje svim generacijama te odgaja nove mlade trkače. Ovogodišnja utrka dobila je dodatno priznanje pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Grada Zagreba te podršku Središnjeg državnog ureda za šport.