Cvjetno preko “autsajdera” Rudeša do premijernog turnira na “Trofeju Dinamo”

Trofej Dinamo je natjecanje koje je pokrenuo Futsal Dinamo s ciljem kako bi vratili mlade na sportska igrališta i saznali tko je najbolja haklerska ekipa grada Zagreba

Foto: Press materijal / MNK Futsal Dinamo

Pobjednik prvog turnira u sklopu natjecanja Trofej Dinamo je Poliklinika Milojević Cvjetno koja je s 3:0 u finalu Keglića svladala ekipu Playbox iz Rudeša. Junak utakmice bio je Nikola Perković koji je zabio hat-trick, a ujedno je proglašen i najboljim igračem turnira. Najboljim golmanom proglašen je Goran Škorić, a najbolji strijelac bio je Filip Merlin iz ekipe Autoškola Miramare-MNK Kozakiv s pet pogodaka. Treće mjesto osvojila je ekipa Caffe Gold nakon boljeg raspucavanja sedmeraca od Tiskare Dikope.

– Dečki iz Playboxa su odlični, oni će s godinama još sigurno rasti. Trenutno su još malo “zeleni”, i zato smo dobili u finalu. No, sigurno je kako mi s 18 godina nismo bili ovako dobri. Imaju puno potencijala, čestitam im na borbi u skupini i plasmanu u finale. Organizacija turnira je odlična, poslužilo nas je i vrijeme, a podloga je vrhunska – rekao je igrač pobjedničke ekipe Hrvoje Penava, a komentar je dao i poraženi u finalu Filip Misimi iz Playboxa:

– Došli smo kao autsajderi, na kraju smo došli do finala u kojem je presudilo iskustvo. Mi smo se borili do kraja, ali trebamo još puno raditi kako bismo bili još bolji – rekao je Misimi.

U prvoj utakmici četvrtfinala Tiskada Dikopa s Vrapča svladala je Meradog nakon boljeg izvođenja penala, a Playbox je s minimalnih 1:0 nadvisio IQ Bar. Cvjetno je također nakon penala nadvisilo Pimont, a Gold Caffe je ekipu Bad Blue Boys Zagreb u dramatičnoj utakmici svladao 4:3.

U polufinalu Playbox je ponovno s minimalnih 1:0, i to ponovno pogotkom Brune Bogovića, svladalo Tiskaru Dikpou, a Cvjetno je, kao i u četvrtfinalu, do prolaza došlo nakon boljeg raspucavanja sedmeraca protiv Caffe Golda.

Trofej Dinamo je natjecanje koje je pokrenuo Futsal Dinamo s ciljem kako bi vratili mlade na sportska igrališta i saznali tko je najbolja haklerska ekipa grada Zagreba. Trofej Dinamo se sastoji od pet turnira, Keglić, Dubrava (15. – 18. lipnja), Jarun (20. – 25. lipnja), West Gatea (30. lipnja – 2. srpnja) i Dugava (25. – 27. kolovoza), a osam najboljih momčadi izborit će nastup na završnici koja će se početkom rujna održati na Šalati, neposredno pred tradicionalnu prijateljsku utakmicu Futsal Dinama protiv inozemnog protivnika.

Trenutni broj bodova za završnicu Trofeja Dinamo:

1. Cvjetno Poliklinika Milojević 13
2. Playbox 10
3. Caffe Gold 8
4. Tiskara Dikopa 6
5. Meradog 4
5. IQ Bar & Kerschoffset 4
5. Pimont 4
5. Bad Blue Boys Zagreb 4
6. CB Score 2
6. Futsal Megaton 2
6. Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi 2
6. Jelena Trade 2
6. Autoškola Miramare-MNK Kozakiv 2
6. Odra 2
6. Favela 2