Vlatka Pokos: Lova me priječi da snimim novu ploču

Autor: Bojana Križić 11/30/2009 10:22

Snimanje novoga albuma pjevačici i voditeljici Vlatki Pokos visoko kotira na listi prioriteta, pa se zbog toga bacila na snimanje novoga singla imena ‘Kako god bilo’ koje, kako sama kaže, intrigantno odgovara njenoj ljubavnoj situaciji.

-.-Davor Hranjec-.-– Ja najviše volim te spore pjesmuljke, emotivnije. Nekako se pronalazim u toj melankoliji i sjeti – u šali će pjevačica.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU SA SNIMANJA

Baš je u takvome tonu i pjesma ‘Kako god bilo’, emotivna ljubavna priča koja će se naći među pjesmama Vlatkinog novoga albuma koji bi trebao izići do ljeta. Najveći problem su, kao i najčešće kod posla, financijska sredstva. Pjevačica je još uvijek u potrazi za sponzorima jer njena diskografska kuća, kako sama kaže – dat će sve osim novca.

Unatoč financijskim poteškoćama, u pripremi stoji već šest pjesama koje su tematski dosta slične ovoj koju upravo snima.

– Ove su pjesme ljubavne i emotivno, no slušateljima spremam i nekoliko iznenađenja, nekoliko bržih pjesama u house ritmu. Bilo bi mi jako drago napraviti remake ‘Metka’ jer to je pjesma za koju me publika pita na svakome nastupu, i vjerujem da je mnogima draga. Bilo bi jako zanimljivo obraditi je u klupskom, plesnom ritmu – objašnjava nam Vlatka i najavljuje suradnju s Rajkom Dujmićem.

– Odrasla sam na Dujmićevim stihovima i notama. To je dio moje mladosti pa bi mi bilo veliko zadovoljstvo obraditi i neku od njegovih pjesama za album. ‘Najdraže moje’ je definitivno jedna od najlijepših pjesama koje sam ikada čula, pa ću se vjerojatno čuti s Rajkom vezano uz to – kaže nam pjevačica.

-.-Davor Hranjec-.-Na pitanje o ostalim glazbenim trendovima koje prati odgovara odmah – house.

– Iako su sada popularne cajke, ja ne slušam tu vrstu muzike. Volim poslušati Halida Bešlića, no njega uopće ne svrstavam pod ‘cajke’. On pjeva sevdah, to mi je prekrasno. I još mi se jedna pjesma : ‘uđi slobodno’ od Lepe Brene. Vjerujem da bi ta pjesma mogla biti jedan jako dobra pop stvar- kaže nam Vlatka i pobija navode o tome kako izlazi na mjesta gdje se pušta narodna muzika.

– Bila sam dvaput u Ludnici, naravno na nagovor društva. Došli smo tamo u sitne sate, oko 4 ujutro i bili maksimalno pola sata. Tamo pjevaju u živo i onda su stalno ponavljali moje ime u mikrofon. osjećala sam se kao u nekom filmu – u smijehu će Vlatka.

Nakon razgovora pustili smo nju i producenta Antu Pecotića radu na novom singlu, no prije no što smo otišli Vlatka je u mikrofon pitala:

– Je li ovdje novinarka? Evo materijala za naslovnicu: Ovu pjesmu posvećujem jednoj dragoj osobi.

Poslije je samo prasnula u smijeh.