Uz operu, u kazalištu dočekajte Novu godinu

Opereta 'Lijepa Helena' na daskama kazališta Komedija.

Autor: Maja Gujinović 12/30/2009 18:24

Zadnju večer 2009. godine, osim provoda pred televizijskim ekranima, rock i zabavne glazbe na Jelačić placu, cjelonoćne zabave uz glazbu DJ-a te mnoštvo alkohola, moguće je provesti i u drugačijem, ‘kulturnijem’ ozračju.  Naime na samo Silvestrovo popodne, prije uzbudljive noći, na daskama kazališta ‘Komedija’ operetu ‘Lijepa Helena’ zaigrati će , između ostalih, Sandra Bagarić, Danijela Pintarić, Đani Stipaničev, Tvrtko Stipić.

Burleskni Offenbachov svijet, redateljica Dora Ruždjak Podolski prebacuje u kasne 50-te godine prošloga stoljeća u doba hladnog rata i rađanja pop-kulture. Tako će šaroliki svijet Offenbachovih likova naći svoje dvojnike u vladarima 20. stoljeća, poput J.F.Kennedyja, Nehrua, Nasera, Tita, Hruščova, a Lijepa Helena jest utjelovljena u Jackie Kennedy, prvoj dami tih veselo-tužnih godina u kojima se krojila naša zajednička budućnost.

Šampanjac između činova kao proslava Nove godine-.-Hrvatsko narodno kazalište-.-'La Boheme' ponovno na daskama HNK nakon pet godina.

Dva sata kasnije, najizvođenija Puccinijeva opera ‘La Boheme’, odigrati će se pred punim gledalištem Hrvatskog narodnog kazališta. Ulaznice za novogodišnje izdanjue ove opere raprodalo se čim se pojavio program za novu sezonu. Što i ne čudi s obzirom da je ‘La Boheme je ujedno’ i najizvođeniji Puccinijev naslov u zagrebačkome Hrvatskome narodnom kazalištu koji je s pozornice izbivao punih pet godina. Ovu verziju ‘La Bohem’, koja je premijerno izvedena 18. prosinca, potpisuje redatelj Arnaud Bernard a orkestrom dirigira Josip Šego.

U stanci između činova publika će se osvježiti ‘novogodišnjim’ šampanjcem i na taj način proslaviti kazališni ulazak u Novu 2010. godinu.