Umjesto na prosvjedu, studenti na operi

Oko 250 studenata i nastavnika uključeno je u projekt 'Čarobna frula' povodom 340. godina Sveučilišta u Zagrebu.

Autor: Maja Gujinović 12/1/2009 11:46

Povodom 340. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu studenti Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti i Tekstilno-tehnološkoga fakulteta u Zagrebu pod mentorstvom svojih profesora pripremaju Mozartovu operu ‘Čarobna frula’.

Ovo je prvi put da su se četiri sastavnice zagrebačkog sveučilišta okupile u tako zahtjevan projekt koji uključuje preko 250 studenata i nastavnika. Kako objašnjavaju, svrha projekta je razvoj suradnje i postizanje izvrsnosti na umjetničkom području.

Dirigentsku palicu Mladena Tarbuka i režiju Dore Ruždjak Podolski pratit će orkestar i zbor Muzičke akademije, u kojem su zapjevali i studenti ostalih fakulteta.

Čarobna frula može se pogledati i iz gledališta i s fotelje-.-Neven Petrović-.-Oko 250 studenata i nastavnika uključeno je u projekt 'Čarobna frula' povodom 340. godina Sveučilišta u Zagrebu.

Scenografiju izrađuju studenti Akademije likovnih umjetnosti i dizajna na Arhitektonskom fakultetu, za su kostime zaduženi studenti Tekstilno tehnološkog fakulteta, dok se za sve ostalo vezano za produkciju brinu studenti Akademije dramskih umjetnosti.

Publika će u premijernoj izvedbi moći uživati u gledalištu dvorane Vatroslav Lisinski u subotu, 5. prosinca, u sklopu programa Lisinski subotom, a u isto vrijeme će uživati ljubitelji opere ispred svojih monitora jer će se na internet adresi mms://irtv.carnet.hr/akademija izravno prenositi izvedba.

Svečana izvedba povodom proslave 340. obljetnice Sveučilišta održat će se 20. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19,30 sati, gdje se mogu kupiti i karte.