U rock klubu zabrijte na elektronsku glazbu

TECH STRUCTURES

Autor:: Tajana Šanjug 12/1/2009 11:53

U klubu “Time” nastupali su vrlo cijenjeni i uglavnom priznati sastavi i izvođači poput Grette, Gatuza, Motor City Bara, Skauta, DJ Zdene, Lou Profe itd. Sam klub ima vrlo jak tempo koncerata. Uz dobru rock glazbu (od bluesa, Elvis Presleya sve do Nirvane i Metallice), u klubu “Time” možete odigrati i pokoju partiju biljara. No u prosincu klub će ugostiti dva poznata dj imena, a to su Mary i Ganesh.

Mary-ija su dugogodišnje iskustvo te velika ljubav za elektronskom glazbom profilirali u DJ-a koji danas na zagrebačkoj sceni uživa veliku popularnost. Mary je kontinuirano prisutan na klupskoj sceni u Hrvatskoj, te je jedan od pionira tzv. techno pravca u Zagrebu. Posljednjih godina orijentirao se na tech-house i groovy deep tech sound a ima i neka nadolazeča izdanja.

Ujedno je 2008. otvorio i novi label pod imenom Audiometric Records za spomenutu glazbu koju možete od njega očekivati i u budućnosti. Trenutno aktualno izdanje AUDIOM001 remix za DAV-ov EP “I Don’t Mind” te AUDIOOM002, također remix, za Examinov EP “Modular”. U planu i drugo njegovo izdanje za pariški BTrax Records sa upravo završenim materijalom te deep-house EP “Just Believe” za perspektivni Proton sublabel Beahaviors Records 005 u suradnji sa MDR-om koji izlazi u decembru 2009. Danas Mary ima zavidnu karijeru kao dj/producent, i jedan je od rijetkih hrvatskih DJ-a koji je imao prvi svoj Label (sa izdavanjem ploča) i koji je napravio proboj na inozemnu scenu. Pariz, Amsterdam, Torino, Istanbul, Prag, Beč, Zurich samo su neka od mjesta gdje Mary učestalo gostuje izvan Hrvatske te predstavlja hrvatsku scenu u pravom svijetlu.

Ganesh je kao jedan od pokretača „underground“ trance scene u RH, aktivan na elektronskoj glazbenoj sceni od sredine devedesetih kao dj i party promoter. Svirao na partijima elektronske glazbe u cijeloj RH te Njemačkoj, Švicarskoj, Sloveniji, Srbiji, BiH, Makedoniji i Češkoj.

Također, izdao 12″ ploču sa HR artistima za jednu od najvećih njemačkih izdavačkih kuća «COSMOPHILIA». Potaknut raznim aktivnostima u urbanoj kulturi i na civilnoj sceni općenito, oformljuje audio-vizualnu udrugu «Submedia», te se počinje jače interesirati i vezati za razne kulturne projekte na području multimedije, novih medija, moderne umjetnosti itd. Jedan od urednika trance emisije „GSV“ na Radio Studentu početkom 2000 – tih. Organizator «Free Spirit» festivala, legendarnog kulturnog happeniga na otoku Cresu koji je u 2008. godini proslavio svoj šesti jubilej. Trenutno prati širok spektar elektronske glazbe (nu disco, space house, progressive house, mnml techno, progressive trance) te sudjeluje na raznim klupskim projektima.