U srcu Zagreba niče jedna od najluksuznijih vila

Autor: Bruno Matković 6/10/2011 11:48

U današnje vrijeme kad su cijena i kvaliteta stanova u opadanju, a građevinari na koljenima, prava je rijetkost da se grade eksluzivni stanovi. Ne govorimo pritom o stanovima koji imaju samo neke tehničke karakteristike, kao što su električno spuštanje/podizanje roleta, protuprovalna vrata ili druge sitnice koje služe za podizanje cijene stana, već o kvaliteti materijala renomiranih marki koji su ugrađeni, a mnogi nisu poznata kupcima jer ih nema na domaćem tržištu.

-.-PROARH-.-Jedna takva moderna, urbana i ekskluzivna vila nalazi se u rezidencijalnoj Kozarčevoj ulici u neposrednoj blizini Britanskog trga. Projekt za modernu ekskluzivnu vilu nastao je u poznatom arhitektonskom studiju ”PROARH”, pod vodstvom glavnog projektanta, diplomiranog arhitekta Davora Matekovića, kojem je specijalnost između ostaloga, projektiranje ekskluzivnih vila.

>>>FOTOGALERIJU MODERNE LUKSUZNE VILE U KOZARČEVOJ POGLEDAJTE OVDJE<<<

Rezidencija u Kozarčevoj sastoji se od tri vrhunska stana, koji su međusobno izmaknuti, što je predstavljalo veliki izazov pri statičkom projektiranju. Naime, armaturna mreža u nosivoj konstrukciji je napravljena tzv. pletenjem, što je prava rijetkost u Hrvatskoj. Važno je napomenuti da cijeli objekt zadovoljava deveti stupanj obrane od potresa po Richetrovoj ljestvici.

Penthouse s bazenom

-Svaki stan ima zasebni ulaz koji omogućuje potpunu privatnost vlasnicima stanova, te svaki stan ima zasebni lift koji vodi iz garaže ravno u stan – kometnira Snježana Majhen te dodaje:

– Predviđena je jedna garaža za svaki stan s još tri parkirališna mjesta ispred zgrade. Vlasnik svakog stana moći će uživati u svojoj zelenoj površini, odnosno terasi, a na najvišoj etaži u sklopu penthousa nalazi se vrhunski ”preljevajući” bazen od 45 metara kvadratnih sa zavidnom dubinom od 1,80 metara. Posebna pažnja posvećena je uređenju zelenila, koji predviđa prema vlastitom projektu napraviti ”rimske kaskadne vrtove” koji daju doživljaj prostranosti.

-.-PROARH-.-Pročelje zgrade je okrenuto prema jugo-zapadu, koje je prema stručnjacima najbolja strana svijeta za život, a garaže i svi potporni zidovi obučeni u rieder – velike ploče.

– Vila se sastoji od tri vrste etaža od toga je prva fasada od rimskog classico traventina, druga etaža od sibirskog ariša, dok je fasada treće etaže obučena u velike ploče od pletenog zinkotita. Zvučna i toplinska izolacija je iznad najviših standarda (debljina izolacije 25 cm). Ugrađene su geberit bešumne cijevi, te najmoderniji schindler bešumni lift. Zgrada je pod video nadzorom te osigurana protuprovalnim vratima kako garažnim tako i ulaznim. Grijanje i hlađenje je izvedeno putem podnih i zidnih konvektora. Na prozorima su postavljeni vanjski elektronski scrinovi, dok alu-ka stolarija s troslojnim staklima ima najveći koeficijent termoizolacije – dodaje Snježana Majhen.

Tko su kupci?

Za užitak življenja u ovakvim stanovima cijena još nije poznata, te se ostavlja na upit potencijalnim kupcima. Kraj gradnje se očekuje krajem sedmog mjeseca ove godine.

Postavlja se pitanje koja je klijentela u Hrvatskoj trenutno u mogućnosti priuštiti si ovako luksuzan stan, te postoji li ona uopće. Interesenata ima, a to su uglavnom ljudi poznati javnosti te ugostitelji dubljeg džepa, koji su ipak veoma skeptični jer gradnja nije gotova.