U Dragovoljcu vlada nezadovoljstvo remijem

detalj s utakmice hrvatskog dragovoljca i suhopolja

11/16/2009 17:22

Nakon što su prošlog vikenda u odličnoj igri svladali Imotski sa 5:0, nogometaši Hrvatskog dragovoljca na jučerašnje su gostovanje u Suhopolje otputovali s velikim očekivanjima. Igrači, trener i uprava vjerovali su u pobjedu i nova tri boda. No, krajnji ishod utakmice bio je drugačiji. Suhopolje i Hrvatski dragooljac podijelili su bodove u utakmici bez pogodaka. Damir Mužek, trener “crnih” nije krio razočarenje

– Pobjedom nad Imotskim napravili smo korak naprijed, a jučerašnjim remijem dva koraka nazad. Očekivali smo pobjedu kojom bi nastavili niz dobrih rezultata te se približili vodećima. Nažalost, naša igra u Suhopolju bila je na puno nižoj razini nego protiv Imotskog. Moji igrači tada su pokazali da mogu odigrati odlično, zato me jučerašnji ishod još više ljuti. Između ostalog, u zadnjoj minuti utakmice promašili smo dvije izgledne prilike – izjavio je Mužek.

Ipak, trener momčadi iz Sigeta priznaje da ne bi bilo nezasluženo ni da su domaći uzeli sva tri boda. Oni su također imali izgledne prilike za postizanje pogodaka. Hrvatski dragovoljac u slijedećem kolu ugošćuje momčad Rudeša koja je jučer sa visokih 6:2 poražena od Vinogradara.

– Protiv Rudeša ćemo naravno ići na pobjedu, jer mi u Sigetu ne možemo i ne smijemo drugačije igrati. Ta tri boda trebaju nam da zadržimo kakav-takav priključak sa mjestima koja vode u prvu ligu. Svjesni smo činjenice da će se Rudeš protiv nas željeti “oprati” zbog visokog poraza. No, bez uvrede, njihove ambicije manje su od naših. Njihov cilj je biti čvrsto u sredini ljestvice, dok “dragovoljac” u svaku sezonu ulazi samo s jednim ciljem – plasmanom u Prvu HNL – dodao je na kraju Mužek.

Strateg “dragovoljaca” svjestan je da se od njega i njegovih igrača traže igre na puno višoj razini od prikazane u Suhopolju. Ako neki igrači neće moći ispuniti taj cilj, u narednom prijelaznom roku klub će im zahvaliti i predložiti da potraže novu sredinu. A zagrebački ljubitelji nogometa slijedeću će nedjelju imati prilike pogledati još jedan gradski derbi.