Turistička zajednica Zagrebačke županije osvojila nagradu za najbolji vinski film

Okusi prije svega destinacijski film Turističke zajednice Zagrebačke županije, koji gledatelje upoznaje s bogatom, eno-gastronomskom ponudom vinskih cesta na svečanoj je dodjeli nagrada Zagreb Tour Film Festivala 14. listopada proglašen najboljim vinskim filmom.

U konkurenciji se pronašlo 106 filmova i radova audiovizualne produkcije koji u cilju imaju promociju turizam u aspektima turističke destinacije. Nagradu za najbolji promotivni turistički film u kategoriji eno-gastro turizma stručni je žiri kojeg čine relevantni domaći i svjetski stručnjaci, dodijelio je filmu Okusi prije svega.

Destinacijski film Okusi prije svega pripremali smo s ciljem da našim gostima, posjetiteljima Zagrebačke županije približimo neraskidivu vezu vinskih cesta i gastronomije koja se ovdje njeguje stoljećima. Zagrebačka županija poznata je destinacija za uživanje u lokalnoj gastronomiji i svježim, autohtonim namirnicama koje prirodno nadopunjuju ponudu vinskih cesta. Iznimno smo ponosni što naš rad, u turističkoj zajednici Zagrebačke županije prati sjajne rezultate naših vinara, dobitnike brojnih međunarodnih priznanja za prepoznatljivu izvrsnost vina.“ Izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Ova nagrada zasigurno pridonosi ostvarivanju prepoznatiljivosti naših vinara, restorana i proizvođača domaćih proizvoda u međunarodnoj konkurenciji.