Trpimir Goluža na strani roditelja-odgojitelja

Mjeru roditelj odgojitelj, donesenu za vrijeme Milana Bandića, koristi oko 5.800 roditelja u Zagrebu, uglavnom majki koje su dosad mjesečno primale oko pet tisuća kuna, a imaju više od troje djece

Foto: Večernji list

Šesta sjednica zagrebačke Gradske skupštine potrajala je do ranih jutarnjih sati, a najžešća rasprava vodila se oko izmjene odluke o mjeri roditelj odgojitelj. Zasjedanje je počelo u četvrtak u 9 ujutro, a završilo je iza pola četiri u petak ujutro.

Najaktivniji zastupnik Trpimir Goluža (Most) te Igor Peternel (Domovinski pokret) bili su  jedini oporbeni zastupnici koji su ostali do ranih jutarnjih sati. Goluža je bio najglasniji po pitanju izmjene odluke o mjeri roditelj odgojitelj, a najavio je i pokretanje inicijative za prikupljanje potpisa za opoziv predsjednika Gradske skupštine SDP-ovog Joška Klisovića, zbog uvrštavanja u dnevni red sjednice izmjenu odluke o novčanoj pomoći za mjeru roditelj-odgojitelj.

Jutros je Trpimir Goluža objavio status na svojoj Facebook stranici kojeg prenosimo u cijelosti.

“Poštovane majke i očevi korisnici mjere roditelj odgojitelj, sigurno danas osjećate gorčinu razočaranja zbog Odluke Gradske skupštine kojom ćete vam se, od 1. svibnja naredne godine, u potpunosti prekinuti ili drastično smanjiti isplata novčane pomoći. Potpuno razumijem to vaše razočaranje. ali i zabrinutost jer su vam, osim financijske neizvjesnosti, nametnute i brige kako i gdje zbrinuti djecu i kako i gdje pronaći posao. Znam da vam nije lako, no ne klonite duhom! Ovo je samo prva, zapravo i očekivana etapa u vašem nastojanju zaštitite svojih stečenih prava. Vaša ustrajnost, odlučnost, hrabrost i spremnost da usprkos brojnim nedaćama zaštite svoje obitelji, inspirativna je svakome tko svoj život shvaća kao služenje drugome i dobru. Kad sila trenutne političke moći, u rukama ideološki zaslijepljenih ljudi jasnih namjera i upitnog pravnog znanja, nadvlada snagu razuma i argumenata onda nam ne preostaje ništa drugo nego potražiti pravdu na sudskim instancama. Pred svima vama je “drugo poluvrijeme” utakmice u kojoj vam više neće suditi trener protivničke ekipe nego neutralni, objektivni i pravno potkovani sudac. Ova utakmica može potrajati no duboko vjerujem da, na terenu pravde i prava, utakmicu ne možete izgubiti. Uz vas su pravni argumenti, ljubav i istina, to nikada nemojte smetnuti s uma. Ostanite dostojanstveni u svom zalaganju da se i na vas na jednaki način primjenjuju svi zakoni koji vrijede za sve hrvatske građane.
U tome ćete i dalje imati moju punu podršku. Ponosan što sam vas upoznao i “bio dio vas”, srdačno vas pozdravljam uz odlučan stav: “NEMA PREDAJE!”

Podsjetimo, unatoč brojnim prosvjedima majka i očeva, kao i kritikama koje je uputila oporba, na jučerašnjoj je sjednici Gradske skupštine ukinuta mjera roditelj-odgojitelj.