Tomašević: Ojačavamo Jadranski most da može izdržati jače potrese

Tramvaji Jadranskim mostom ne prometuju već devet mjeseci. Gradonačelnik Tomašević osvrnuo se na projekt obnove i ojačavanja Jadranskog mosta.

“Iz Fonda solidarnosti Europske unije planiramo povući oko 2 milijuna eura za ojačavanje i popravljanje Jadranskog mosta jer je i on bio oštećen u potresu. Međutim, ne vraćamo ga samo u prvobitno stanje, nego ga ojačavamo da može izdržati, ne daj Bože, jače potrese u budućnosti”, poručio je gradonačelnik Tomašević.

Istaknuo je zašto je važan projekt obnove Jadranskog mosta za stanovnike Novog Zagreba. “Nema ni jedne bolnice južno od Save i kada bi se dogodio neki jaki potres u budućnosti onda bi građani Novog Zagreba ostali odsječeni od zdravstvenih ustanova koje su sjeverno od Save”, izjavio je Tomašević.

Objasnio je kako teku radovi na Jadranskom mostu i koji dio mosta je trenutno u obnovi. “Do sada se radilo na prijelaznim napravama. Sada se počinje raditi na samom centralnom dijelu. Ovaj potez je bio do mosta, tzv. prijelazne naprave. Sada se ide na gredni dio mosta, odnosno centralni dio mosta”, zaključio je Tomašević.

Završetak radova očekuje se u sljedećih godinu dana te se tada može očekivati i puštanje tramvaja u promet. Zbog radova na Jadranskom mostu, tramvajska linija 7 prometuje skraćeno do stajališta Savski gaj, a linija 14 prometuje s Mihaljevca skraćeno do Savskog mosta. Podsjetimo, rekonstrukcija Jadranskog mosta počela je u srpnju prošle godine.