Tomašević o presudi Šostaru: Tražit ćemo da se novac vrati na račun grada

Bivši gradski pročelnik za zdravstvo Zvonimir Šostar nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora u aferi “suhi led” za namještanje natječaja Davoru Ljubiću za fiktivno čišćenje metodom suhi led. To je, na prozivke bivšeg gradskog pročelnika za obrazovanje Ivice Lovrića, komentirao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević…

– Mogu komentirati, kad ste već na toj temi, njegovog kolegu Šostara, koji je bio njegov kolega pročelnik u Bandićevoj administraciji, koji je optužen u aferi suhi led. Zašto mislim da je to bitno? Podsjetit ću vas, jedan od prvih poteza koji sam kao gradonačelnik napravio bio da na tužbe koje idu od USKOK-a, za sudske procese koji se vode, gdje se tvrdi da je Grad Zagreb oštećen, pratim te optužbe, s imovinsko-pravnim zahtjevom prema Gradu Zagrebu, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

Tako će, tvrdi gradonačelnik, Grad Zagreb tražiti obeštećenje, u slučaju da presuda postane pravomoća…

– Ukoliko ova nepravomoćna presuda bute potvrđena, Grad Zagreb će stajati da dobije, samo za ovaj slučaj, 38 milijuna kuna plus kamate nazad na svoj gradski račun. To je samo jedan u nizu tih postupaka koje pratimo s imovinsko-pravnim zahtjevom za obeštećenje Grada Zagreba.

Prema optužnici Šostar se još početkom 2006. dogovorio s Davorom Ljubićem da će mu osigurati poslove čišćenja klimatizacijskih i ventilacijskih sustava sportskih dvorana Grada Zagreba. Tužiteljstvo tvrdi da mnogi od tih poslova nisu bili obavljeni, ali su naplaćeni, a Šostar je zauzvrat primio mito.