Sveučilište u Zagrebu postaje dio Europskoga sveučilišta postindustrijskih gradova – UNIC

Provedbu projekta koordinirat će Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu te tim koji će voditi prof. dr. sc. Ivan  Koprić.

Savezu osam europskih sveučilišta, među kojima je i Sveučilište u  Zagrebu, dodijeljena je inicijalna potpora za razvoj Europskoga  sveučilišta postindustrijskih gradova – UNIC, u okviru poziva European  Universities, izvijestila je Europska komisija 9. srpnja 2020.

Uz Sveučilište u Zagrebu, UNIC savez čine Sveučilište Deusto u Bilbaou  (Španjolska), Sveučilište Ruhr u Bochumu (Njemačka), Koç sveučilište u  Istanbulu (Turska), Erasmus sveučilište u Rotterdamu (Nizozemska),  Sveučilište u Corku (Irska), Sveučilište u Liègeu (Belgija) i  Sveučilište u Oulu (Finska).

Poziv European Universities objavljen je u studenom 2019., prijave su  predane potkraj veljače, a rezultati evaluacije objavljeni su u srpnju  2020.

Očekuje se da će projekt stvaranja ovoga Europskoga sveučilišta formalno  započeti s provedbom početkom nove akademske godine, od 1. listopada  2020.

U provedbi projekta očekuje se sudjelovanje svih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, njihovih studenata, profesora i drugih nastavnih i nenastavnih zaposlenika. Provedbu projekta koordinirat će Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu te tim koji će voditi prof. dr. sc. Ivan  Koprić.