Kineziološki fakultet je među pet najpoželjnjijih u Hrvatskoj

Koliko je Kineziološki fakultet zanimljiv mladim kandidatima pokazuje i podatak da su za rujanski rok na redovitom preddiplomskom studiju slobodna samo dva mjesta, na smjeru Sportske rekreacije.

Press materijal

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu jedan je od najpoželjnijih fakulteta u Hrvatskoj. Potvrdila je to rang lista studijskih programa Agencije za znanost i visoko obrazovanje prema kojoj je smjer Kondicijska priprema sportaša prvi, a smjer Fitnes četvrti izbor svih kandidata. Iako nije preostalo puno slobodnih mjesta, kandidati će ovaj omiljeni fakultet imati priliku upisati i u rujanskom roku čiji će se razredbeni ispit održati u srijedu, 9. rujna.

Koliko je Kineziološki fakultet zanimljiv mladim kandidatima pokazuje i podatak da su za rujanski rok na redovitom preddiplomskom studiju slobodna samo dva mjesta, na smjeru Sportske rekreacije. Na izvanrednom studiju mogu se upisati smjerovi Fitnes (27 slobodnih mjesta), Kondicijska priprema sportaša (52 slobodna mjesta), Sportska rekreacija (28 slobodnih mjesta) te razni sportovi, koji obuhvaćaju Hrvanje, Jedrenje, Konjički sport, Košarku, Nogomet, Ples i Tenis (ukupno 110 slobodnih mjesta).

“Interes za upis na studijske programe Kineziološkog fakulteta u Zagrebu iz godine u godinu raste. Vjerujem da je to rezultat rada naših zaposlenika na poboljšanju kvalitete studija, praćenju novosti na tržištu rada te integriranja istih u nastavni proces, ali i rada na promidžbi tjelesne aktivnosti kao važnog faktora u doprinosu zdravstvenog stanja svakog pojedinca. Važan dio ove priče jesu i naši studenti koji su prvi nositelji i promotori životnog stila koji je specifičan za naše područje,” osvrnuo se na interes kandidata dekan Kineziološkog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Tomislav Krističević.

Budući sportski stručnjaci tijekom studija na Kineziološkom fakultetu stjecat će znanja u radu s cijenjenim predavačima i vrhunskim sportskim profesionalncima te sudjelovanjem na međunarodnim sportskim projektima i događajima.

Prijave za upis na Kineziološki fakultet podnose se elektronički, putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISpVu) od 23. 7. do 4. 9. 2020. godine Pristupnici su dužni i od 31. 8. do 4. 9. 2020. godine predati prijavu za razredbeni ispit (dodatnu provjeru motoričkih sposobnosti i znanja). Prijave se šalju ISKLJUČIVO POŠTOM PREPORUČENO na adresu Kineziološki fakultet, 10000 Zagreb, Horvaćanski zavoj 15 (s naznakom za razredbeni ispit).

Detaljnije informacije o prijavama i upisima te aktivnostima Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pronađite ovdje.