‘Sveta Klara je na granici srednjeg vijeka’

Autor:: Elena Grassi 12/21/2009 15:52

Gotovo polovica stanovnika Svete Klare mora se boriti s problemima neasfaltiranih ulica, nepostojanja kanalizacije, vodovoda i plina, a neki dijelovi ovog naselja u potpunom su mraku.

Na portal Zagrebancija stigla je priča čitateljice iz Svete Klare, koja nam je skrenula pažnju na probleme s kojima se bezuspješno bori ta rastuća gradska četvrt.

– Sveta Klara ima skoro 16 tisuća stanovnika, a nema niti izgrađenu osnovnu infrastrukturu. Ceste nisu asfaltirane, nema nogostupa, neke ulice su u potpunom mraku. Žalili smo se upravi gradske četvrti, no oni tvrde da je to problem investitora – rekla nam je čitateljica.

– Živimo bez doma zdravlja, ljekarne, knjižnice, poštene trgovine,djelomično bez kanalizacije, ovih zimskih dana snijeg se ne čisti, ulice su prava klizališta – do kada tako? – zabrinuto je dodala.

O tom problemu razgovarali smo sa Jadrankom Baturićem, predsjednikom gradske četvrti Novi Zagreb- zapad, koji tvrdi kako mjesna uprava ulaže u Svetu Klaru više nego što je to učinjeno u posljednjih 30 godina.

– Prioritet za proračun 2010. godine nam je uvođenje kanalizacije, plina i vode. Polovica sredstava ide za Svetu Klaru, a do naše vlasti ni lipe nije uložno. O čemu mi onda pričamo? – rekao je Baturić dodavši kako se slaže da je ta četvrt na granici srednjeg vijeka.

Na planu malih komunalnih akcija ove godine bilo je i uređenje dječjeg igrališta pa je predsjednik gradske četvrti naglasio kako su to prva dva igrališta ikad napravljena u tom kvartu. Prioriteti za ovu godinu bili su: izgradnja plinovoda, autobusno ugibalište, nadstrešnice na stanicama, zatvaranje terase Društvenog doma, uređivanje krovišta te izgradnja plinovoda.