HAK: Puno smo za Zagreb napravili u 30 godina

Obilježavanje 30. obljetnice Informativnog centra HAK-a

Autor: Boris Cvetković 12/21/2009 15:14

– U početku smo se oslanjali samo na MUP i ZET kao jedine prave izvore ali i tada su informacije znale kasniti više sati. Snalazili smo se kako smo znali, jer nam niti cestari niti Autobusni kolodvor niti MUP zapravo nisu izlazili previše u susret.

Boris Cvetković-.-Željko Cvetković-.-Damir Bajs na obilježavanju 30. obljetnice Informativnog centra HAK-aKasnije se to uvelike promijenilo tako da smo počeli dobivati kvalitetne informacije o stanje u prometu koje smo proslijeđivali i lokalnim stanicama na području Grada – rekao je Slavko Sorić, jedan od četvorice osnivača Hrvatskog Autokluba.

Za gradsko su područje tijekom godina postale iznimno bitne informacije poput gužvi na naplatnim kućima, opasnosti od snijega i leda te začepljenosti gradskih prometnica zbog gužvi i prometnih nesreća.

Boris Cvetković-.-Boris Cvetković-.-Obilježavanje 30. obljetnice Informativnog centra HAK-aTadašnji je HAK, prije točno tri desetljeća nastao u prostorijama Auto moto saveza Hrvatske u Draškovićevoj ulici.

Povodom obljetnice, u prostorijama HAK-a na Aveniji Dubrovnik 44 dodijeljena su priznanja Milanu Pajniću, Slavku Soriću, Mariu Profaci i Darku Helgentaru iz HAK-a te nizu državnih institucija poput Hrvatskih Autocesta i Operativog centra MUP-a ali i osoba izvan HAK-a.

Svečanosti je prisustvovao i ministar turizma, Damir Bajs.