Svađa na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba

-Traženje pet stanki pod dnevnim redom, rasprava za govornicom, držanje za govornicom, sutra očekujem da se neko i veže lancima za govornicu. - izjavio je Matić

gradska skupština

Danas na sjednici Gradske skupštine, izbačen je gradski zastupnik Tomislav Tomašević od strane predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, Andrije Mikulića.

Do samog vrhunca došlo je podizanjem krive kartice, kako navodi Mikulić. Naime, Tomislav Tomašević je htio odgovoriti gradonačelniku Grada Zagreba, Milanu Bandiću, jer je smatrao da ga je gradonačelnik vrijeđao, no Mikulić mu to nije dopustio.

Usprkos zabrani, Tomislav Tomašević je ustao i otišao do govornice govoreći kako ima pravo na svoj odgovor.

Tvrdio je predsjedniku – Primjenjujete kada Vam paše pravila i ne na sve.-

Zastupniku je slijedila opomena, no svejedno se nije htio maknuti sa govornice. Mikulić je, ignorirajući ga, nastavio sa sjednicom i pozvao gradskog zastupnika Mateja Mišića koji se osvrnuo na situaciju te prozvao predsjednika da mora sam sebi dati opomenu i zatražio glasovanje na pritužbu.

Zastupnik Tomislav Tomašević se i dalje nije htio maknuti sa govornice, na što mu je predsjednik Gradske skupštine  izrekao stegovnu mjeru udaljenja sa sjednice. Zastupnika su izveli van sa sjednice, a sam događaj je podijelio gradske zastupnike.

– Kako je tekla današnja sjednica, ovo se može primijeniti i na predsjednika Gradske skupštine, koji je nasilnom metodom izbacio Tomislava Tomaševića. – poručio je gradski zastupnik Matej Mišić držeći natpis ‘Nasilje nije hrabrost’, no takvo mišljenje nisu svi dijelili. 

– Pa evo to je nastavak nekih napetosti koje postoje između određenih klubova i predsjednika skupštine gdje on ipak ima zadnju riječ da tako kažem i on može donjeti odluku i tumačiti pravilnik, poslovnik. – smatra gradski zastupnik Renato Petek.

Da je ovo sve cirkus te da nikakvog efektivnog rada nisu napravili, mišljenje je gradskog zastupnika Nenada Matća.

-Traženje pet stanki pod dnevnim redom, rasprava za govornicom, držanje za govornicu, sutra očekujem da se netko i veže lancima za govornicu. – izjavio je Matić.

O cirkusu je govorio i gradski zastupnik Darko Klasić , no on smatra kako ga je napravio gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić.

– Mislim da će biti najbolja poruka gradonačelniku da i ovoj gradskoj upravi da uopće apstiniramo od postavljanja pitanja gradonačelniku jer on od ovog radi cirkus. Ne dobijemo nikakve konkretne odgovore, često se to svodi na nekakvo vrijeđanje.-

Neutralno mišljenje dijeli gradski zastupnik Stanko Kordić,

– Na razumijem zašto je gospodin predsjednik odlučio trenirati strogoću baš na Tomislavu, ali naravno ne prihvaćam ni način na koji je reagirao gospodin Tomašević.-  

Nastavak same sjednice tek slijedi.