Predstava ‘Djed i Karlo’ u kazalištu Trešnja

Press materijal

Mladenački duh i životno iskustvo, naizgled nespojivo, uspio je spojiti mladi glumac Miro Čabraja napisavši tekst za predstavu ‘Djed i Karlo’ koja će na daskama koje život znače, premjerno biti izvedena 22.3. u 20 sati, u kazalištu Trešnja. Djeda je utjelovio legendarni Žarko Potočnjak, koji će ovom premijerom, nakon 30 godina, ponovno zaigrati za najmlađu publiku.

Press materijal

Miro je tekst pisao namjenski, za Žarka Potočnjaka i sebe. Predstava govori o odnosu djeda brodograditelja i dvanaestogodišnjeg unuka Karla. Obojica su se u određenim trenucima života našli u ljubavnim i prijateljskim problemima. Iskusni Djed savjetuje unuka, unuk savjetuje djeda i tako dolaze do zaključka da se prijateljstvo gradi, da ono ne nastaje preko noći. Karlo osvaja Majino srce, a Djed brigu brine kako iznenaditi baku za 50-tu godišnjicu braka, u čemu mu kreativnim idejama pomaže unuk Karlo.

Press materijal

Režiju potpisuje glumac Miro Čabraja, koji je prije ove režije svoj autorki tekst za predstavu ‘Ti i Ja – naučnika dva’ režirao u beogradskom pozorištu Pinokio.

Press materijal

Kao i na dosadašnjim predstavama mladog glumca, radi niz umjetnika poput bivše primabalerine i prvakinje Baleta HNK Almire Osmanović, savjetnice za jezik Đurđe Škavić, mlade kostimografkinje Teje Bašić, scenografkinje Deniss Grgić, glazbenika Igora Drvenkara, savjetnice za dječju psihologiju Antonije Ćosić, autora plakata Frana Oršanića i fotografa Bože Stipovića.

Predstava traje 45 minuta a namijenjena je djeci starijoj od 5 godina i njihovim roditeljima. Zbog odnosa djeda i unuka, situacija u kojima će se naći, vjerujemo da će se predstava svidjeti i starijoj publici i izmamiti osmjehe na lica prisutnih.

Press materijal