Strah od Uefe ipak je prevelik za upravu Dinama

Autor: Boris Matijašević 12/8/2009 22:47

Iako smo se potajno nadali, od ‘akcije videozid’ neće biti ništa. Po riječima glasnogovornika Kožula, Uefa je neumoljiva po pitanju organiziranog gledanja utakmice u blizini stadiona, kao i poticanja takvog događanja od strane kluba. Jedina mogućnost je da BBB-i kao Udruga građana od Grada i policije zatraže dozvolu za održavanje takve pripredbe.

Kao jedina moguća lokacija u blizini stadiona ostaje parkiralište između stadionske ograde  i tramvajskog okretišta na Borongaju, jer taj prostor nije u sklopu stadiona, već je gradski. Postavljanje videozida na njemu ne bi se kosilo sa tvrdim Uefinim pravilima. Tko zna, možda bi policija čak i dozvolila takav događaj, no Grad u toj priči nema apsolutno nikakav interes.

Dinamo se, očekivano, ogradio od bilo kakvog sudjelovanja u organizaciji takvog događaja. Ništa čudno. U Nyonu samo čekaju krivi koračić da bi nagazili ‘modre’ i izbacili ih iz europskih natjecanja. Uz to postavljanje videozida je zahtjevan tehnički posao, koji, naravno, dobrano košta. Navijači te novce nemaju.

Dinamo će dakle svoju odlučujuću utakmicu za nastavak europske sezone odigrati pred praznim stadionom, bez podrške svojih navijača. Ne bi nas čudilo da se na Maksimiru pojave rumunjski navijači, baš kao što se pod krinkom ‘VIP’ gostiju pojavilo dvjestotinjak navijača Ajaxa. Uefino je licemjerje bezgranično. Ipak, treba vjerovati da tamo gore netko sve ovo gleda, i da će srijedu navečer Njegova presuda biti u korist ‘plavih’.