Štimac: Briga nas za kladionice, idemo na pobjedu!

Vugrinca i suigrače sutra očekuje težak posao

Autor: Boris Matijašević 11/19/2009 14:53

Nogometaši Zagreba sutra u Kranjčevićevoj ugoščuju Zadar u prvoj utakmici 15. prvenstvenog kola. Zagrebašima je ova utakmica izuzetno važna, pobjeda se nameće kao imperativ da se stvari pomaknu s mrtve točke i da se klub napokon pomakne s posljednjeg mjesta tablice. Trener Igor Štimac na tiskovnoj je konferenciji rekao

– Ovih desetak dana koliko je trajala prvenstvena stanka radili smo vrlo angažirano i marljivo. Svjesni smo važnosti sutrašnje utakmice, iako će nama do kraja prvenstva sve utakmice biti jednako važne – izjavio je Štimac.

Hrvatske kladionice u svojoj su ponudi jučer blokirale ovaj par. Navodno, scenarij je takav da će Zadar dobiti prvo poluvrijeme ali će na kraju slaviti Zagreb. Koeficijent na takav rasplet popeo sa na 22, i nakon što je zaprimljeno nekoliko visokih uplata, kladionice su par izbacile iz ponude. Štimca ta cijela priča nije previše dotkla.

– Ako se vratite malo unatragh, sjetit ćete se da je ista priča bila kad je Šibenik dolazio u Kranjčevićevu. I kako je prošlo? Mi smo poraženi. I za posljednju utakmicu, naše gostovanje u Osijeku bilo je priča kako je utakmica namještena, kako će Zagreb pobijediti. i što bi mi sad trebali? Izgubiti utakmicu od Zadra kako bi demantirali ove tvrdnje. Radije se bavimo pravim pitanjima i problemima nego time – okupljnim je novinarima kazao Štimac.

Štimac u sutrašnjoj utakmici ne može računati na kartonirane Oršulića i Celjaka, dok je zdravstveni bilten, na veliko čudo – prazan. Utakmica Zagreba i Zadra počinje u 16 sati.