Snježna kraljica postala je više od utrke

Autor: Bojana Križić 1/2/2010 14:40

Na Trgu bana Josipa Jelačića večeras će nam zapjevati Nina Badrić u sklopu skijaške utrke Snježna Kraljica. Odmah nakon ždrijeba startnih brojeva ženskog slaloma u 18:45, Nina će zapjevati u čast najboljim svjetskim skijašicama i njihovom sutrašnjem nastupu na Sljemenu.

No ovaj koncert nije jedini event kojega su organizatori Snježene Kraljice pripremili za Zagrepčane i njihove goste. Još je 23. prosinca na trgu Ante Starčevića bila otvorena izložba 24 najbolje fotografije akreditiranih fotografa natjecanja vip Snow Queen Trophy u čest Rencu Kosinožiću, nedavno preminulom službenom fotografu Hrvatske skijaške reprezentacije.

Najbolje skijašice obožavatelji će imati priliku osobno upoznati i slikati se s njima 5. siječnja u Vipnetovom šatoru na Trgu bana Jelačića, dan prije natjecanja muških skijača. Osim fotografiranja s Anom, Nikom, Sofijom, Mateom i Teom, svi posjetitelji moći će dobiti njihove autograme, ali i okušati se u virtualnom skijanju.

Posjetitelje utrka y na Krumpirištu čeka i zabavni park s igrama, brojnim iznenađenjima te šatorom toplih napitaka. Za posjetitelje koji su precizni u gađanju, tu je i  natjecanje u gađanju snjegovića kojima treba skinuti šešire grudama. Parovi mogu isprobati sanjkanje kroz postavljena vrata niz i uz padinu, a za ljubitelje puzzli na raspolaganju su velike puzzle od 3 metra s vizualom naših najboljih skijaša.

Gledatelji ispred malih ekrana mogu unijeti dodatno uzbuđenje u prijenos utrka igranjem SMS nagradne igre „Pogodi pobjednika utrke“. Najsretnijeg točnog prognozera Vipnet će nagraditi trodnevnim putovanjem za dvije osobe na najatraktivniju utrku Svjetskog skijaškog kupa u Kitzbühel, dok je kao utješna nagrada osiguran Vipme komplet Sony Ericsson Naite.

Start prve vožnje ženske utrke je u 9.45, a popodne je na rasporedu i Humanitarna utrka skijaških legendi „Hypo Zagreb Ski Legends“ na kojoj uz ostale velike zvijezde skijaškog sporta nastupa i Snježna kraljica, naša Janica. U cijenu ulaznica ponovno je, uz prijevoz, koncerte i zabavu na Krumpirištu, besplatna i sva hrana i piće, a do danas ih je prodano više od 2500.