Smaragdi iz Kolumbije stižu u Zagreb

Autor:: Tanja Molvarec 5/10/2010 16:46

Nakit i ukrasne predmete od dragog i poludragog kamenja, bisera i koralja te neobrađene minerale i fosile moći će vidjeti svi građani na 12. međunarodnom sajmu dragog i poludragog kamenja ´Mineral Expo` koji će se održati 15. i 16. svibnja u Domu sportova. Ove godine očekuje se velik broj izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Mađarske, Poljske, Njemačke, Češke i Kolumbije.

Originalni fosili izumrlih životinja

Najveća je ponuda nakita izrađenog od gotovo svih poznatih vrsta poludragog kamena anorganskog i organskog porijekla, a pažnju će zasigurno privući i nakit od baltičkog jantara iz Poljske izrađen u srebru ali i smaragdi iz Kolumbije te opali, safiri i rubini iz Australije.

Originalni fosili izumrlih životinja poput trilobita starosti 580 milijuna godina, amonita starih 85 milijuna godina, zubi dinosaurusa, dijelovi mamutovih kljova, zubi izumrle vrste morskog psa i fosili drveta biti će također u ponudi Sajma. Posjetitelji koje zanima liječenje kristalima imati će priliku razgovarati s nekim od kristaloterapeuta.

Cijena ulaznice je 20 kuna, a djeca do 14 godina imaju besplatan ulaz.