ŠkrletOVO PARTY u Ivanić-Gradu

Cijena ulaznice je 80 kuna, uz neograničenu konzumaciju vina. Za posjetitelje iz Zagreba organiziran je prijevoz po promotivnoj cijeni od 25 kuna

Ilustracija

ŠkrletOVO PARTY održati će se u subotu 7.4.2018. godine u Ivanić-Gradu, u zgradi Pučkog otvorenog učilišta, od 18-22 sata. To je događaj na kojem najpoznatiji moslavački proizvođači škrleta vinskim zaljubljenicima predstavljaju svoje škrlete te ostala vina iz vlastite proizvodnje.

Posjetitelji kroz kušanje, razgovor i druženje s vinarima – Florijanović, Ilovčak, Jaram, Kezele, Miklaužić, Mikša, Trdenić i Voštinić-Klasnić – imaju  priliku za bolje upoznavanje ove autohtone moslavačke sorte. Uz škrlete iz redovne berbe 2017., bit će predstavljena i specijalna vina poput škrleta kasne berbe, orangea, odležanog pa čak i pjenušavog!

Kako bi ovo bio pravi vinski party, posjetitelje će zabavljati „Fine & Jazzy Bouquet“. Također ih očekuju i mali mesni zalogaji, hrskave bučnice te domaća bučina ulja, a za dugo sjećanje bit će i suvenira s motivima škrleta.

Ilustracija

ŠkrletOVO PARTY! održava se u okviru ŠkrletOVA 2018, poludnevne manifestacije posvećene autohtonoj moslavačkoj sorti škrlet. Program ovogodišnjeg, drugog po redu ŠkrletOVA u organizaciji Udruge škrlet Moslavina, Turističke zajednice i Grada Ivanić-Grada, koji je ujedno i pokrovitelj manifestacije, sastoji se od stručnog dijela i ŠkrletOVO PARTY-ja! otvorenog za javnost.

Posljednjih nekoliko godina svjedočimo renesansi ove pomalo zaboravljene i podcijenjene vinske sorte. Kao i brojne druge hrvatske autohtone sorte i škrlet je dugo vremena bio zanemarivan, no uz iznimno zalaganje vinara i stručnjaka te potporu lokalne zajednice i vinskih zaljubljenika polako, ali sigurno nalazi svoj put do vinske publike.

Cijena ulaznice je 80 kuna, uz neograničenu konzumaciju vina. Za posjetitelje iz Zagreba organiziran je prijevoz po promotivnoj cijeni od 25 kuna. 

Press materijal