Okupila se muška seniorska reprezentacija za dvije prijateljske utakmice protiv Švedske

- Ove godine imamo i drugi zadatak koji je isto tako bitan, a to je listopad kada igramo kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. - izjavio je izbornik, Lino Červar

TEKST: Press materijal FOTO: Ilustracija

Muška seniorska reprezentacija, pod vodstvom izbornika Line Červara, odigrati  će dvije prijateljske utakmice protiv europskih viceprvaka, 5. i 7. travnja u Švedskoj.  Prva utakmica na rasporedu je 5. travnja u Eskilstuni s početkom u 19:15, dok je druga dva dana kasnije u Nörrkoppingu u 16 sati.

– Skupili smo se u malo promijenjenom sastavu u smislu da imamo i ljude koji su došli u stožer, a nisu bili. Prije svega nam je drago je Mirko Bašić ovdje, trener koji je počeo sa mnom 2003. godine kad smo bili na Svjetskom prvenstvu u Portugalu. Uključili smo i mog bivšeg igrača Davora Dominikovića. Onaj stožer koji je bio i njima sam isto zahvalan jer su dobro radili. Idemo u Švedsku na dvije prijateljske utakmice. Naravno s promišljanjem da nam je jako važan lipanj u kojem se moramo izboriti za Svjetsko prvenstvo 2019. To nam je u ovoj kalendarskoj godini najvažnije. Ovo je samo jedna stepenica uigravanja, uključivanja nekih igrača koji nisu bili u reprezentaciji jer imamo povrijeđenih igrača kao što je Domagoj Duvnjak koji neće ići s nama. Imamo i neke igrače koji do sada nisu bili na Europskom prvenstvu, a probat ćemo ih sada u Švedskoj. Radi se o tome da stvorimo jednu kompetitivnu reprezentaciju koja se može plasirati na Svjetsko prvenstvo i da tamo pokažemo nešto novo. Radit ćemo cijelu godinu na nekom promijenjenom sustavu igre koji odgovara ovoj strukturi igrača koje u ovom trenutku imam. Ove godine imamo i drugi zadatak koji je isto tako bitan, a to je listopad kada igramo kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. Međuprostor je u šestom mjesecu kada nakon kvalifikacija su Mediteranske igre u Španjolskoj gdje ću također uzeti nekoliko igrača koji igraju u A reprezentaciji i nekoliko mlađih igrača jer moramo dati priliku novim igračima koji mogu osvježiti reprezentaciju. – izjavio je izbornik, Lino Červar.

 

Novi član stručnog stožera Mirko Bašić bit će zadužen za vratare.

– Ovo mi je prvi angažman u rukometu nakon jedno pet, šest godina, ali nisam siguran koliko je točno prošlo. Gledao sam i pratio sa strane pa nisam baš toliko out. Mislim da za Švedsku kao novi u stožeru idem samo snimiti stanje jer u tih par dana ne možemo ništa promijeniti. Pokušat ćemo vidjeti koji su kapaciteti vratara s obzirom na to da sam ja zadužen za vratare i eventualno se odlučiti za one koje ćemo htjeti za ono što je najvažnije, a to su kvalifikacije u šestom mjesecu. – istaknuo je Bašić.

Izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije, poziva sljedeće:

1. Mate Šunjić – CSM Bucuresti
2. Marin Šego – MOL-Pick Szeged
3. Zlatko Horvat – PPD Zagreb
4. Josip Božić Pavletić – PPD Zagreb
5. Manuel Štrlek – PGE Vive Kielce
6. Lovro Mihić – Orlen Wisla Plock
7. Krešimir Kozina – Frisch Auf Göppingen
8. Marino Marić – MT Melsungen
9. Ilija Brozović – TSV Hannover-Burgdorf
10. Marko Mamić – PGE Vive Kielce
11. Halil Jaganjac –  Metalurg
12. Stipe Mandalinić – Füchse Berlin
13. Luka Cindrić – Vardar
14. Domagoj Pavlović – PPD Zagreb
15. Luka Stepančić – Paris Saint-Germain Handball
16. Jakov Vranković – Grundfos Tatabánya KC

Stručno vodstvo, uz izbornika Červara, čini trener Davor Dominiković, trener vratara Mirko Bašić,  fizioterapeuti Damir Kajba i Filip Šimunović, glasnogovornik Ivica Maraš, tehnički direktor muških nacionalnih selekcija Ivica Udovičić i direktor muške seniorske reprezentacije Igor Vori.

Press materijal