Rudeževih 20 koševa za prvu euro pobjedu

Autor: Boris Matijašević 12/9/2009 1:29

 

Cedevita je u utakmici 3. kola skupine D Eurochallenge stigla do svoje prve europske pobjede. U dvorani Sutinska vrela poražena je belgijska Dexia sa 85:71 (40:31). Cedevita je vodila tijekom cijele utakmice, no u posljednjoj četvrtini dozvolili su Belgijancima da ih dostignu i izjednače rezultat. Tada je krenula odlična serija momčadi iz Podsuseda, koja je u završnici napravila 15:1, te utakmicu mirno privela kraju.

– Razlika između ove i prijašnjih utakmica bila je u tome što smo ovu dobro otvorili – izjavio je nakon utakmice najbolji pojedinac u domaćoj momčadi Damjan Rudež koji je belgijskoj momčadi ubacio 20 koševa. Uz njega, najbolji među domaćima bili su Baždarić sa 16, Anderson sa 15, Žižić sa 12 i Krasić sa 10 koševa.

Momčadi iz Podsuseda je pobjeda u ovoj utakmici bila vrlo važna ne samo zbog natjecanja u Eurochallengeu, već i za podizanje samopouzdanja uoči vrlo teških ogleda. Naime, Cedevita u subotu gostuje kod Partizana u sklopu NLB lige, nakon toga u srijedu dočekuje Proteas a ovaj teški mini ciklus završava utakmicom s Cibonom.