Prva dama Hrvatske šopingirala po Zagrebu

Autor:: Zvonimira Ivanišević 12/6/2009 13:14

-.-Zvonimira Ivanišević-.-Ovogodišnji je božićni sajam organiziran s ciljem prikupljanja sredstava, točnije 250 000 kuna potrebnih za kupnju  CTG uređaja za nadzor stanja majke i djeteta prilikom poroda potrebnog rodilištu Opće bolnice u Šibeniku. Sajam tijekom današnjeg dana, sve do 16 sati održava u Pučkom otvorenom učilištu u Ulici grada Vukovara.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Na sajmu su članice kluba predstavile hranu, suvenire, igračke i knjige iz različitih zemalja koje imaju predstavništva u Republici Hrvatskoj, a ove ih je godine na sajmu sudjelovalo čak 28.

Već tradicionalno je sajam otvorila supruga predsjednika Republike gđa Milka Mesić, koja se po sedmi put odazvala ovom humanitarnom događanju, a i sama je obavila božićnu kupovinu na gotovo svim štandovima.

-.-Zvonimira Ivanišević-.-Na sajmu su se tako mogli pronaći mnogi egzotični proizvodi, poput kašmirskih i svilenih šalova iz Kine, japanskih origamija, brazilskog nakita, omiljenih ruskih i ukrajinskih babuški, iranskih tekstilnih dekora i mnogih drugih hrvatskom tržištu rijeđe dostupnih predmeta.

Na gurmanskoj su se ponudi tako našle kineske proljetne rolice pripremane na licu mjesta, fenomenalni ginseng korejski čajeva, originalni izraelski humus, japanski sushi te maštoviti malezijski specijaliteti i grickalice. Albanija i Bosna su se gotovo nadmetale u pripravi najbolje baklave, a slavno se belgijsko pivo rasprodalo odmah na početku.

Posjećenost sajma je i ove godine još jednom pokazala kako je upravo ovaj sajam jedno od najuzbudljivijih mjesta za predbožićnu kupovinu u gradu, nudeći barem nakratko zanimljiv put oko svijeta i to deset desetak minuta od samog srca Zagreba.

Međunarodni klub žena Zagreb osnovan je 1994. godine i od tada predstavlja mjesto okupljanja većinom stranih državljanki koje žive u Hrvatskoj a koje surađuju na raznim humanitarnim projektima. Božićni sajam njihova je najveća godišnja dobrotvorna akcija koju svesrdno podržavaju domaća i strana poduzeća, veleposlanstva i ostale strane nacionalne skupine.