Proslavljen Dan općine Dubravica

Svečano je otvorena nova poslovna zgrada u kojoj će prostor dijeliti ambulanta Doma zdravlja Zagrebačke županije i poduzetnički inkubator.

Općina Dubravica proslavila je svoj Dan uoči blagdana općinske zaštitnice. sv. Ane.

Svečano je otvorena nova poslovna zgrada u kojoj će prostor dijeliti ambulanta Doma zdravlja Zagrebačke županije i poduzetnički inkubator.

„Tri godine smo projektirali i gradili ovu zgradu koju ostavljamo generacijama koje dolaze“, istaknuo je Marin Štritof, načelnik Općine Dubravica te nadodao kako vrijednost ovog projekta premašuje tri izvorna proračuna ove općine i kako ga ne bi uspjeli realizirati bez podrške Zagrebačke županije, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, kao i Ministarstva državne imovine.

Ukupna vrijednost izgradnje i opremanja ove zgrade iznosi 6,6 milijuna kuna, od čega udio sufinanciranja Zagrebačke županije iznosi skoro pa 2,8 milijuna kuna.

Svečanom otvorenju nazočio je i zamjenik župana Damir Tomljenović koji je kazao da je Zagrebačka županija prepoznala potrebu za ovakvom investicijom i uložila znatna sredstva u njenu realizaciju, s ciljem ravnomjernog razvoja Zagrebačke županije.

Dan Općine također je obilježen i svečanom sjednicom Općinskoga vijeća na kojoj je proslavljena 27. godišnjica njezina ustroja. Zagrebačkoj županiji je uručena Zahvalnica za financijsku potporu pri izgradnji Poduzetničkog inkubatora u Dubravici i ostale komunalne infrastrukture općine Dubravica.

  • ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM