Pronađene nepravilnosti u ispravku UPU Svetice

Tomislav Saucha iz SDP-a

Autor: 7/22/2010 14:21

Objavljenim ispravkom urbanističkog plana Svetice je zapravo povećan koeficijent izgrađenosti u jednoj od kazeta. U ispravku se navodi kako se koeficijent nadzemne izgrađenosti u jednoj kazeti treba promijeniti kako bi se uskladio s elaboratom. Tako je od 1,5 do 3,5 zamijenjen na 1,5 do 4,5.

Ivana Magdić-.--.-Jasenka Veselić Bruvo, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranjePovjerenstvo je uvidom u elaborat ustvrdilo da to nije istina budući da je u elaborati maksimalni koeficijent izgrađenosti bio točan, tj. 3,5.

Ovim ispravkom je investitoru omogućeno da izgradi dodatnih 550 kvadrata. Naime, ovim povećanjem maksimalna izgrađena površina je sa 3500 kvadrata povećana na 4050. Riječ je o povećanju od 16 posto.

Zahtjev za ispravak potpisala Jasenka Veselić Bruvo

Zahtjev za ovim ispravkom je potpisala Jasenka Veselić Bruvo, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje. U službenom dopisu koji je poslan Gradskoj skupštini navodi se da je održan sastanak na kojem su uz nju bili Davor Jelavić i Vidoje Bulum te predstavnik arhitektonskog ureda koji je izrađivao UPU. Na tom sastanku je utvrđeno da se koeficijent treba povećati na 4,5. Ovu ispravku je u Službenom glasniku Grada objavila tadašnja tajnica Gradske skupštine Greta Augustinović Pavičić.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Tomislav Babić iz HDZ-aNo ovaj slučaj nije prošao glatko na Povjerenstvu. Naime, u samom početku su se zastupnici sukobili oko točne uloge tog Povjerenstva. Tomislav Saucha (SDP), predsjednik povjerenstva, je podsjetio zastupnike da nije njihov cilj ustvrditi je li bilo namjere ili pogodovanja prilikom ispravaka već samo moraju utvrditi je li tu doista riječ o ispravkama ili izmjenama urbanističkih planova.

Tomislav Babić napustio sjednicu

Tomislav Babić (HDZ) tražio je da se na sjednice pozovu akteri tih događaja da objasne svoje poteze. Saucha je to odbio ustvrdivši da su oni potpisali ispravku i službenu zabilješku te se one moraju uzimati kao njihov službeni stav. Dodao je da to zapravo znači opstrukciju rada Povjerenstva koje ne bi moglo odraditi svoj posao u zadanom roku od tri mjeseca, već bi mu bile potrebne tri godine da provjeri sve ispravke.

Babić je nakon kratke prepirke sa Sauchom napustio sjednicu.