‘PRIGORSKI DANI’ PO PRVI PUTA U ZAGREBU

Svečano otvorenje manifestacije biti će u subotu, 15. rujna u 11h, koju će otvoriti sam gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić

Na glavnom zagrebačkom trgu od 15. do 19. rujna po prvi puta održati će se 14.-ta po redu manifestacija ‘Prigorski dani’ u organizaciji KUD-a Prepuštovec uz podršku Grada Zagreba.

– Mi smo odlučili i u sklopu manifestacije napraviti prvo potrošačko ocjenjivanje vina koji će ocjenjivati sami potrošači martinski biskupi – naglasio je predsjednik KUD-a Prepuštovec Josip Lipar.

Uz bogat kulturno-umjetnički program, organizatori pripremaju i predstavljanje običaja i tradicije tog živopisnog kraja.

 

 

 

 

– Pripremat će se domaća jela na kojima su se othranjivali naši stari, tenke i digane gibanice, žganci, jaglof, prežgana juha. Također ćemo u hiži imati prikaz tkanja i šivanja te kako se valjala ondašnja narodna nošnja dok nije bilo glačala – istaknuo je  Lipar.

Svečano otvorenje manifestacije biti će u subotu, 15. rujna u 11h, koju će otvoriti sam gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić.

– Sretan sam što će se nakon Prepuštovca, manifestacija po prvi puta održati na glavnom zagrebačkom trgu. Bez Prigorja ne bi bilo Zagreba, kao što ni bez Zagorja i Prigorja Zagreb ne bi izgledao kao što izgleda – poručio je gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić.

Četiri dana moći će se razgledati i starinski pribor za berbu grožđa i preradu u vina te druge starinske alatke, a na štandovima i prigodnim kućicama moći će se kušati i kupiti domaći proizvodi.