Pred ‘akademičarima’ dvije utakmice u dva dana

Autor: Boris Matijašević 12/9/2009 14:15

-.-Bojan Mirković-.-Pred odbojkašima Mladosti je ‘mini turneja’ po Švicarskoj i Austriji, gdje ih čekaju teški izazovi. Prvi nastup ‘akademičari’ će imati sutra u Ženevi gdje će protiv Chenoisa odigrati utakkmicu trećeg kola Challenge Kupa. Mladostaši su prije sedam dana Chenois ispratili s glatkih 3:0. No, ne zavaravaju se da ih sutra čeka lak posao. Švicarci će se sigurno tražiti revanš za poraz u prvoj utakmici.

Samo dva dana kasnije (subota) i tristotinjak kilometara istočno, ‘akademičare’ čeka još jedan težak ispit. U sklopu 10. kola Interlige gostuju u Innsbrucku kod uvijek neugodnog Hypo Tirola.

Sve u svemu, zahtjevan program, zgusnuti termini, jaki protivnici ali i velika očekivanja. Unatoč problemima koji ih ove godine ne prestaju pratiti, odbojkaši Mladosti najavljuju dobru igru i zadržavanje prve pozicije u Interligi, te prolaz u slijedeće kolo Challenge kupa.

Nažalost, u usporedbi sa drugim momčadskim sportovima u Hrvatskoj, odbojka je nekako na margini, pa mnogi ni ne znaju da na Savi stanuje izrazito perspektivna i atraktivna, najmlađa seniorska momčad u Europi. Pošto su nas svojim rezultatima ove sezone ‘akademičari’ i te kako razmazili, iz Švocarske i Austrije očekujemo dobre vijesti