Bandić: Moždani udar dao mi je novi život na dar

Autor:: Filip Kordić 12/9/2009 14:10

– Ja sam danas najsretniji čovjek na svijetu – izjavio je gradonačelnik Milan Bandić otvarajući centar za prevenciju moždanog udara u kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica.

Uz gradonačelnika centar su otvorili i ravnateljica bolnice prof. dr. Vida Demarin, prof.dr Mario Zovak i ministar zdravstva bavarske Thomas Zimerman. Obnovljena klinika u vinogradskoj 29 opremljena je najmodernijim aparatima za rano otkrivanje promjena na krvnim žilama. Otvorenje ovoga centar iznimno je važno jer je svaka druga smrt u Hrvatskoj povezana sa kardiovaskularnim bolestima.

– Kada sam prije šest godina preživio moždani udar dobio sam na dar novi život. Nakon što sam ozdravio počeo sam razmišljati što bih mogao napraviti da pomognem drugim ljudima u istoj situaciji. U dogovoru sa prof. dr. Vidom Demarin odlučio sam pokrenuti zakadu za pomoć osobama oboljelima od kardiovaskularnih bolesti. Vodio sam se onom starom kršćanskom ” Tko spasi jednoga čovjeka spasio je cijelo čovječanstvo” – rekao je Bandić.

Centar za prevenciju moždanoga udara iznimno je važan jer je riječ o jedinom centaru takve vrste u ovome dijelu Europe. Drugi najbliži centar nalazi se u Njemačkom Munchenu. Thomas Zimerman izrazio je svoje zadovoljstvo suradnjom Minchenske i Zagrebačke klinike naglasivši da hrvatskim kolegama želi puno medicinskih uspjeha.

U obnovu klinike uloženo je 2,5 milijuna kuna dok je za dovršenje projekta potrebno još toliko. Predsjednički stožer Milana Bandića donirao je klinici dodatnih 50 000 kuna iz fonda za predsjedničku kampanju.