Potreseni vlasnik: Ozlijeđeni je bio moj prijatelj

Autor: Boris Cvetković 11/17/2009 10:49

Više od 90 posto tijela opečeno je nesretnom S.S. u eksploziji plinske boce u obiteljskoj kući obitelji Kapetanić,  u ulici Dolenica 21 u Lučkom, do nesretnog je događaja došlo jutros u 6,38 sati.

Prema izjavama svjedoka, Mihajlo (60) i Slavica (60) Kapetanić su rano ujutro osjetili snažan smrad plina. Nazvali su svog podstanara na mobitel, a onda je nekoliko sekundi kasnije sve odletjelo u zrak. 

Ugasili su vatru na kući te teško opečenog S.S. prevezli na odjel Traumatologije.

Nesretni je podstanar trenutno je u teškom stanju i liječnici se bore za njegov život. Pretpostavlja se da je u trenutku eksplozije plin došao u kontakt sa iskrenjem negdje u kući ili je S.S. zapalio cigaretu.

Od susjeda s kućnog broja 2 saznajemo kako se u navedeno vrijeme čula vrlo snažna eksplozija te da se i njihova kuća cijela stresla, kao da je riječ jakom potresu.

-.--.->> POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA MJESTA DOGAĐAJA 

Naš je sugovornik čak pomislio da sanja, no kada su se oko kuće stradalih počele okupljati policija i ostale službe, cijelo je susjedstvo imalo pred očima strašan prizor.

– Kuća izgleda jako loše, kao da je u njoj bio rat. Cijelo se susjedstvo skupilo, svi smo bili u šoku – otriva nam susjed iz ulice Dolenica, dodajući kako građevinskog materijala i ostataka predmeta iz kuće ima u krugu od pedeset metara i više.

Oštećen je i automobil parkiran u dvorištu na broju 21, dok zasad nisu poznata eventulana oštećenja na okolnim kućama jer se na jednoj strani  nalazi livada, a na drugoj cesta.

Na mjesto događaja stigla je ekipa za očevid koja bi trebala otkriti kako je do eksplozije točno došlo.