Poslovanje KK Cibona postaje tema DORH-a

Darinko Kosor

Autor: Sarah Srdar 7/3/2014 13:07

Kakvo je poslovanje KK Cibona u posljednjih deset godina, kako je nastao dug od gotovo 100 milijuna kuna, je li bilo šetnih ugovora i postoji li kaznena odgovornost, pitanja su koja je Darinko Kosor kao predstavnik Gradske skupštine Grada Zagreba postavio DORH-u.

Naime, 31. svibnja gradski su zastupnici dobili 43 milijuna razloga da postave sva navedena pitanja jer su odlukom koja je na dnevni red sjednice uvrštena po hitnom postupku, dali toliki iznos za spas ovog zagrebačkog košarkaškog kluba.

– U roku od deset dana želim financijsku bilancu kako bi u lipu vidjeli koliki je stvarni dug Cibone. Zanima me tko su članovi Udruge građana Cibona, kako se bira Skupština udruge koja ima samo tri člana (direktora i dva pročelnika, op.a.). Želimo znati tko je Cibona u upravljačkom smislu – kaže Darinko Kosor koji se pritom i protivi stečaju kluba.

– Stečaj je zatiranje tragova, a treba znati tko je dugove napravio i tko će za njih odgovarati jer je 43 milijuna kuna koje smo dali novac poreznih obveznika, odnosno svih građana grada Zagreba – dodaje Kosor.

Činjenica je kako bi dug KK Cibona bio i veći da ova odluka na 14. sjednici Gradske skupštine nije donesena. Nagodba Grada i kluba za nekretnine bila je slamka spasa.

– Budućnost kluba vidim kroz dva modela. Prvi je da klub i dalje posluje kao udruga, ali da u Upravi i Skupštini participiraju oni koji daju novce. Drugo način je potpuna privatizacija, odnosno novo društvo – zaključuje Kosor.